Lance Armstrongs tidligere holdkammerat Floyd Landis er ikke imponeret over amerikanerens seneste kommentar.
Lance Armstrongs tidligere holdkammerat Floyd Landis er ikke imponeret over amerikanerens seneste kommentar. Foto: BERNARD PAPON

Floyd Landis er ikke imponeret over Lance Armstrongs seneste kommentar i sagen om doping-karantænen til Michael Boogerd.

Den tidligere US Postal-rytter, der i flere år kørte for den dopingdømte amerikaner, beskylder Lance Armstrong for at være hyklerisk i et interview med Cyclingnews.

Landis' udtalelse kommer efter, at Lance Armstrong skrev »bullshit« til, at den internationale cykelunion UCI har givet den tidligere Rabobank-rytter Michael Boogerd to års karantæne mange år efter, at han dopede sig i karrieren.

CYCLING-FRA-TOUR-ARMSTRONG

Den kommentar imponerer ikke Landis.

»Den mest vanvittige kommentar kommer fra Armstrong, som nu er det selvudnævnte hykler-politi. Den tidligere mest magtfulde mand i cykelsporten, som angiveligt bruger sine kontakter til at få UCI til at ramme Tyler Hamilton og andre, mens han selv har dopet sig, er blevet en satirisk version af sig selv. At bruge ordet hykleri i andre sammenhænge end når han kigger sig i spejlet, er simpelthen til grin,« siger Floyd Landis, der lige nu er involveret i en bedragerisag mod Lance Armstrong, til Cyclingnews

Lance Armstrong har ikke uddybet, hvad han mener med sin kommentar.

Contador

Michael Boogerd, som tidligere har kørt på hold med Michael Rasmussen og Rolf Sørensen, fik i løbet af ugen en to-årig karantæne for at have dopet sig i sin aktive karriere. Under Tour de France i 2006 havde Boogerd og Landis en konfrontation, men på det tidspunkt nægtede hollænderen at have dopet sig.

Det erkendte han til gengæld i et tv-program for nogle år siden, og nu har han så fået en karantæne mange år efter. Og den sag har så åbenbart også fået Armstrong og Landis op i det røde felt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.