Johan Bruyneel er idømt karantæne af ti års varighed for sin deltagelse i Lance Armstrongs dopingmisbrug gennem syv Tour de France-sejre.

Den tidligere sportsdirektør hos US Postal, Johan Bruyneel, bekræfter tirsdag i en personlig udtalelse, at de amerikanske myndigheder har idømt ham en karantæne for medvirken til dopingmisbrug gennem en årrække - en årrække der også omringede de syv Tour de France-sejre, som Lance Armstrong er blevet frataget for dopingsnyd.

Johan Bruyneel medgiver, at han ikke ønsker at modsige, at der er 'visse elementer' i hans karriere, som han ønsker, at han havde gjort anderledes. Samtidig meddeler han, at han overvejer, om han skal appellere afgørelsen til den internationale sportsdomstol, CAS.

For samtidig meddeler Johan Bruyneel, at han føler sig som én af de få syndebukke, der skal bære ansvaret for cykelsportens omfattende dopingproblemer.

De amerikanske anti-doping-myndigheder anklagede Johan Bruyneel for medvirken i Lance Armstrongs misbrug fra 1990-2005 under sagen mod Lance Armstrong. Her har tidligere holdkammerater og andet personale vidnet omkring blandt andre Johan Bruyneels assistance til ulovlige metoder og besiddelse af ulovlige stoffer.

Også lægerne Luis Garcia del Moral, Celaya, Marti og træneren Michele Ferrari er her blevet udleveret for medvirken. Lance Armstrong modtog selv livstidskarantæne for sit bedrag i en årrække.