18-årige Mikkel Bjerg har vundet guld ved VM i Bergen i Norge i enkeltstart for U23-ryttere.

Det danske stortalent kørte i en suveræn tid, da han tilbagelagde den 37,2 kilometer lange distance på 47 minutter og seks sekunder.

Det var over et minut bedre end nummer to: amerikanske Brandon McNulty.

Den tidligere danske mester i enkeltstart for juniorer vandt VM-sølv ved VM for juniorer sidste år i Doha - efter McNulty - men stillede i år for første gang op i U23-VM-kategorien. Det var et dramatisk løb for Bjerg, som tabte kæden undervejs i løbet. Men han formåede at sætte den tilbage på plads, mens han stadig sad på cyklen.

Da han kom ind i den suverænt bedste tid var der fortsat 38 ryttere, som manglede at komme i mål, men der var ingen af konkurrenterne, der formåede at køre stærkere end det danske tempotalent, som det næste år kan køre i den regnbuefarvede VM-trikot.

Mikkel Bjerg, som kører for det danske hold Team Giant-Castelli, vandt i august sølv ved EM for U23-ryttere. Her tabte han med ét sekund til landsmanden Kasper Asgreen. Asgreen vandt også DM foran Bjerg, men han måtte ved dagens VM-løb nøjes med en syvendeplads.

I går på førstedagen af VM i cykling i Bergen var der også danske medaljer. I herrernes holdtidskørsel vandt Sunweb guld med Søren Kragh Andersen på holdet.