Michael Valgren leverede søndag en præstation af de helt store, da han vandt den hollandske forårsklassiker Amstel Gold Race.

Og det er en sejr, som giver genlyd i den internationale cykelverden, hvor Michael Valgren høster masser af rosende ord for sin bedrift. Således også fra superstjernen Mark Cavendish, som på Twitter hylder danskeren.

»Jeg er officielt en Michael Valgren-fan. Hvis du ser ham køre løb, kan du lide ham. Hvis du taler med ham, kan du lide ham endnu bedre. Godt arbejde, ven,« skriver Mark Cavendish.

Også den danske Astana-sportsdirektør Lars Michaelsen, der har spillet en stor rolle i at udvikle Michael Valgrens kvaliteter som klassiker-rytter, har masser af rosende ord til 26-årige Valgren.

»Det er kæmpestort. For Michael er det to sejre i 2018 i den højeste klasse i World Tour-regi – han vandt jo også Omloop Het Nieuwsblad (i februar, red.). Så han bekræfter jo helt klart, at han er med i verdenseliten. Det er fantastisk,« siger Lars Michaelsen, som fulgte Valgrens triumf hjemme fra sofaen.

»Nu har han bevist sig både for sig selv og omverden. Nu skal han forfølge og vise, at han kan vinde sådan nogle sejre igen i fremtiden,« lyder det fra Lars Michaelsen.

Sejren i Amstel Gold Race er den første danske sejr i en af de helt store cykelklassikere, siden Bjarne Riis vandt samme løb i 1997, og udover at triumfen selvfølgelig giver Michael Valgren et stort boost, så kan den også få stor betydning for dansk cykelsport.

Det mener i hvert fald Michaelsen.

»Det her er rigtig stort for dansk cykelsport. Det har langtrækkende konsekvenser. Det er inspirerende for unge danske drenge og piger i forhold til at køre cykelløb. Det er vigtigt at sætte en streg under Danmark som en cykelnation i de her dage, hvor vi også kæmper for at få en Tour de France-start (i 2021, red.). Men det er ikke mindst stort for Michael Valgren og hans karriere,« siger Lars Michaelsen.