Efter en flot kørt sidste etape med en masse hårde stigninger omkring Vejle triumferede Christophe Laporte i stor stil.

Sejren på femte og sidste etape af Danmark Rundt, som startede i Give og sluttede i Vejle, betyder, at franskmanden erobrer førstepladsen i den samlede stilling.

Jonas Vingegaards holdkammerat vinder dermed årets udgave af det store danske etapeløb foran amerikanske Magnus Sheffield fra Ineos, som havde den blå førertrøje inden etapen.

Feltet kom to gange op ad Chr. Winters vej og fem gange op ad berygtede Kiddesvej i Vejle på den sidste etape, hvor kampen om den samlede sejr var ganske åben og endte i en sindsoprivende finale.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Norsk-amerikanske Magnus Sheffield kunne umiddelbart ikke hægtes af favoritfeltet af eksempelvis danske Mattias Skjelmose, Søren Kragh Andersen eller Christophe Laporte fra Jumbo-Visma, som ellers inden etapen begge havde muligheden for at vinde samlet.

Hans Ineos-mandskab, anført af verdensstjernen Geraint Thomas, holdt et højt tempo, men Laporte triumferede alligevel på etapen ved at sprinte fra Sheffield, som blev toer på etapen, og ender derfor foran Sheffield i den samlede stilling.

Søren Kragh Andersen angreb på sidste stigning, men blev nummer tre på etapen. Bedste dansker i den samlede stilling bliver Mattias Skjelmose.