Cykelholdet Team Sky er blevet solgt til kemikalievirksomheden Ineos og skifter navn til Team Ineos.

Team Sky er blevet solgt til kemikalievirksomheden Ineos og skifter navn fra 1. maj. Det skriver cykelholdet på sin hjemmeside.

Fra 1. maj bliver det verdenskendte cykelhold Team Sky til Team Ineos.

Holdet skriver på sin hjemmeside, at 21st Century Fox har solgt holdet til kemikalievirksomheden, der skal lægge navn til holdet fra 1. maj.

Team Ineos vil vise sig på landevejene første gang, når Tour de Yorkshire begynder 2. maj. Bestyrelsesformanden for Ineos, Jim Ratcliffe, har store forventninger til det nye projekt.

»Cykling er en fantastisk sport baseret på udholdenhed og taktik. Den vokser i popularitet over hele verden,« siger han til Team Skys hjemmeside.

Også holdet er ovenud tilfreds med den nye aftale.

»Med Sir Jim Ratcliffe og INEOS ved jeg, at vi har fundet den rigtige partner, hvis vision, passion og pionerånd kan føre os mod større succes på og af cyklen,« udtaler holdets manager, Sir Dave Brailsford.

Sir Jim Ratcliffe er 66 år.
Sir Jim Ratcliffe er 66 år. Foto: Toby Melville
Vis mere

Tidligere i marts var det allerede på rygtebasis, at Jim Ratcliffe, der er Storbritannien rigeste mand, var i stærke forhandlinger om at købe holdet.

Og nu hvor aftalen er på plads, skulle Jim Ratcliffe efter sigende være klar til at spytte 35 millioner pund ind i projektet. Det har The Times tidligere skrevet.

Det var i slutningen af 2018, at Sky meddelte, at de ville trække sig som storsponsor for verdens måske bedste cykelhold gennem et årti.

Siden har holdet ledt efter en ny sponsor, der kan føre det succesfulde hold videre. En søgning, der nu har fået sin afslutning.