Sejren var uden for rækkevidde, men til gengæld kørte Jesper Mørkøv og dobbelt OL-bronzevinder Lasse Norman Hansen en sikker andenplads hjem ved seskdagesløbet i Rotterdam. Andenpladsen var det hidtil bedste danske resultatet i denne vinters seksdagesløb på de europæiske velodromer.

Selvom danskerne havde været oppe på førstepladsen efter de to første dage, kunne de ikke stille noget op over for det tyske par Roger Kluge og Christian Grassmann. Tyskerne havde da også tre omganges forspring inden finalejagtern, og derfor havde danskerne da heller planer om andet end at forsvare den andenplads, som de gik ind til jagten med.

»For os var det en drøm at kunne sidde med en følelse af overskud i finalejagten, specielt i betragtning af, at det er første gang, vi kører sammen som par,« sagde Lasse Norman til feltet.dk.

Det lykkedes uden problemer at sikre andenpladsen, og danskerne endte med 275 på det højeste pointtal i løbet, desværre to omgange bagud efter de stærke tyskere. På tredjepladsen kom hollænderne Wim Stroetinga og Dylan van Baarle, mens de ellers så stærke belgiere Kenny de Ketele og Moreno De Pauw endte lige uden for podiet.

Jesper Mørkøv kører igen allerede torsdag ved Bremens seksdagesløb, hvor han som feltets eneste dansker danner par med hollænderen Yoeri Haevik.

Lasse Norman Hansen kører første seksdagesløb igen i Ballerup fra den 26-31. januar. Her danner han par med Jespers storebror, Michael, mens lillebror Mørkøv er tilbage i konstellationen med Marc Hester.

Andre læser også