Lyt til artiklen

Mattias Skjelmose har vundet fjerde etape af cykelløbet Etoile de Bessèges.

Den 22-årige dansker slog amerikaneren Neilson Powless i en direkte duel om sejren.

Han kører sig samtidig i spidsen for løbet, så han på sidste etape søndag skal forsvare løbets orange førertrøje.

Den unge Trek-dansker fik stor hjælp af sin landsmand og holdkammerat Mads Pedersen, da de to lancerede et stort angreb i sidevinden langt fra mål på kongeetapen, der sluttede opad en 4,6 kilometer stigning med 9,1 procent i snit.

Foto: SYLVAIN THOMAS
Vis mere

Da Pedersen slog ud, var det Skjelmoses opgave at gøre arbejdet færdigt. Neilson Powless stak af fra gruppen, der blev mindre og mindre.

2,5 kilometer fra mål kørte Skjelmose så væk i jagten på amerikaneren. Ingen kunne følge med danskeren, der med 1,5 kilometer til mål indhentede Powless.

Skjelmose prøvede indledningsvist at køre fra Powless, men opgav. De to fulgtes derfor længe ad, indtil danskeren lidt over 100 meter fra mål – lige inden et skarpt sving – angreb.

Powless prøvede at hænge på, men danskeren var kommet for langt frem, og Skjelmose kunne køre over målstregen med knyttede næver.

Sejren er Skjelmoses blot tredje i karrieren.

Søndag afgøres løbet med en knap 11 kilometer lang enkeltstart med mål opad.

Skjelmose går ind til enkeltstarten med et forspring på fire sekunder til Neilson Powless, der er holdkammerat med Magnus Cort og Mikkel Honoré på EF Education-EasyPost, og 22 sekunder til franske Pierre Latour, der også blev nummer tre på lørdagens etape.

Mads Pedersen lagde selv godt ud i det femdages etapeløb, da han blev nummer to på første etape onsdag.

Anden etape blev neutraliseret på grund af et kæmpe styrt, hvor en rytter hang ned fra en bro. Det kan du læse mere om HER.