En stjernespækket liste, der blandt andet er domineret af danskere.

Sådan kan man beskrive den pulje af navne, der udgør de nominerede til den fornemmeste pris i international cykelsport, Vélo d'Or.

Ud af 12 navne er der nemlig to danske, som ifølge bladet Vélo Magazine, der står bag prisen, har udmærket sig ganske særligt i 2019.

Listen indeholder også to belgiere og to hollændere.

Mads Pedersen skrev dansk cykelhistorie, da han vandt VM i Harrogate.
Mads Pedersen skrev dansk cykelhistorie, da han vandt VM i Harrogate. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

De danske navne er som forventet Jakob Fuglsang og Mads Pedersen.

Sidstnævnte forvandlede for nylig en ganske dårlig sæson til en drøm, da han vandt guld i herrernes linjeløb ved VM i Yorkshire. Ugen forinden vandt han Grand Prix d'Isbergues, men ellers har danskeren ingen store resultater i 2019.

Den anden dansker, Jakob Fuglsang, har til gengæld haft sin bedste sæson nogensinde. En etapesejr i Vuelta a España, en samlet sejr i Critérium du Dauphiné samt en triumf ved monumentet Liège-Bastogne-Liège er blot et lille udpluk af den 34-åriges fremragende resultater i år.

Konkurrencen er dog hård for danskerne.

De øvrige nominerede er Philippe Gilbert og Remco Evenepoel (Belgien), Egan Bernal (Colombia), Richard Carapaz (Ecuador), Caleb Ewan (Australien), Primoz Roglic (Slovenien), Elia Viviani (Italien), Julian Alaphilippe (Frankrig) og Mathieu van der Poel og Annemiek van Vleuten (Holland), som er den eneste kvinde på listen.

I 1996 blev Bjarne Riis nummer to i kampen om at vinde prisen, hvilket er det bedste danske resultat i den sammenhæng.

I 2018 vandt den daværende verdensmester Alejandro Valverde titlen foran Geraint Thomas og Julian Alaphilippe.

Prisen bliver uddelt i de kommende uger.