»Hans status er faldet drastisk.«

Sådan lød det fredag i retten fra forsvarsadvokaten Sam Vandongen. Han talte om sin klient, den tidligere cykelrytter Jack Bobridge.

For det står klart, at den 29-årige australier skal fire et halvt år i fængsel. Det skriver The West Australian.

Jack Bobridge er blevet dømt for at have leveret i alt 301 MDMA-piller til den tidligere cykelrytter Alex McGregor fra marts til juli i 2017. Når stofferne skulle udleveres, blev der ifølge retten brugt cykeltermer, så det ikke blev opdaget. Pillerne blev solgt på en natklub i Australien.

Alex McGregor blev opdaget, da han solgte piller til en detektiv, der arbejdede undercover. Siden blev der holdt øje med ham og Bobridge, og McGregor gik siden med til at komme med beviser, der kunne fælde Jack Bobridge. Det gjorde, at McGregor fik nedsat sin straf.

I reten har Jack Bobridge dog hele tiden fastholdt, at han er uskyldig. Han nægter at have haft et samarbejde med McGregor om at sælge stoffer sammen. I stedet har hans forklaring lydt, at det var Alex McGregor, der skaffede stofferne til Bobridge, der brugte dem.

Bobridge, der i 2016 vandt OL-sølv i Rio med det australske landshold har tidligere erkendt, at han under sin karriere udviklede et misbrug af kokain og ecstasy. Han har dog fortalt, at det var for at dulme smerterne forbundet med en gigtlidelse, han har.

Netop gigtlidelsen var årsag til, at han stoppede som professionel cykelrytter efter OL i Rio, fortalte han under retssagen, hvor det også kom frem, at han tog stoffer få dage før han skulle køre løb.

Retten købte dog ikke forklaringen med, at Jack Bobridge er uden skyld, og derfor skal han ind og ruske tremmer. Han skal sidde i fængsel de første to et halvt år, og herefter kan han søge om prøveløsladelse.

Da dommen blev afsagt, kaldte sagens dommer, Stephen Scott, Jack Bobridges fald fra sportsstjerne til misbruger for 'en stor tragedie'.

»Det giver måske forklaringen på, hvorfor du tog stoffer, men det forklarer ikke, hvorfor du blev ectasy-dealer. Én ting er selv at tage stoffer, noget andet er at sælge dem,« sagde han.

Jack Bobridge var aktiv i årene 2008-2016, hvor han bl.a. kørte for Team Garmin-Cervélo, Orica GreenEdge og Trek-Segafredo.