Lyt til artiklen

Cykelryttere er lavet af noget helt specielt.

Det beviste den italienske stjerne Elia Viviani endnu en gang søndag, da han stod bag en voldsom bedrift på ganske få timer.

For i den 33-årige Ineos-rytters kalender stod der nemlig hele to løb planlagt. Samme dag.

Den italienske sprinter skulle først deltage i EM i linjeløb og dernæst udskilningsløbet ved EM i banecykling i Tyskland.

Elia Viviani vandt søndag guld, mens tyske Theo Reinhardt måtte nøjes med sølvet, ligesom belgiske Jules Hesters fik bronze.
Elia Viviani vandt søndag guld, mens tyske Theo Reinhardt måtte nøjes med sølvet, ligesom belgiske Jules Hesters fik bronze. Foto: WOLFGANG RATTAY
Vis mere

Klokken 15.09 kom Viviani i mål som nummer syv i det 208 kilometer lange linjeløb, hvorefter han tæt på fem timer senere – klokken 20.21 – vandt europamesterskabet i udskilningsløb på banen i München.

Dermed blev den 'skøre idé', som han selv kalder det, alligevel forvandlet til en kæmpe succes.

»Jeg skulle køre landevejsløbet, og så skulle vi se det an, men jeg restituerede godt og fik en masse massage mellem de to løb. Og så var jeg ret sikker på, at formen var der, da jeg har kørt på banen hele ugen, for med kun en måned til VM var det ved at være tid til at køre mere på banen,« fortæller italieneren til Den Europæiske Cykelunion (UEC).

Med søndagens sejr kan Elia Viviani nu både kalde sig verdens- og europamester i den populære disciplin.

Hollandske Fabio Jakobsen vandt i øvrigt søndagens linjeløb.