Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der kørte skræmmende billeder over skærmen, da TV 2 viste storløbet Liège-Bastogne-Liège.

For verdensmesteren Julian Alaphilippe var ude for et skrækkeligt styrt, hvor man frygtede det værste.

Med 62 kilometer til mål blev Quick-Step Alpha Vinyl-rytteren fanget i et voldsomt massestyrt, og det fik hans franske kollega Romain Bardet til at komme ham til undsætning, da Alaphilippe så helt lammet ud.

Oplevelsen har da også sat sig i Bardet. Efter løbet fortalte han om den frygtelige oplevelse til en række medier, herunder TV 2.

»Jeg var virkelig, virkelig bange og bekymret, for der kom ikke rigtig nogen. For mig føltes det som en evighed, fordi ingen kom. Han kæmpede, han kunne ikke bevæge sig,« forklarede Romain Bardet.

DSM-franskmanden var selv tæt på at styrte, men undgik med nød og næppe det, han selv kvalificerer som »et mareridt«.

Da Bardet fik øje på Alaphilippe, skyndte han sig af sin cykel for at hjælpe – frem for at køre videre og koncentrere sig om storløbet, som han egentlig kørte for at vinde.

Men det var slet ikke det, der fyldte hos den 31-årige rytter, da han så den lidende verdensmester, som tydeligvis havde brug for hjælp. Alaphilippe kunne ikke bevæge sig.

»Om hvorfor jeg ikke kørte videre? På det tidspunkt handlede det om en persons liv. Det var et sindssygt styrt, og jeg håber, at alle er okay,« lød det fra Romain Bardet.

Søndag aften kom Quick-Step Alpha Vinyl med nyt om Alaphilippes tilstand. Den 29-årige stjerne har pådraget sig to brækkede ribben, et brækket skulderblad og en punkteret lunge.

Liège-Bastogne-Liège blev vundet af det belgiske stortalent Remco Evenepoel, der snuppede karrierens største sejr.

Du kan læse B.T.s dom fra løbet her.