En unavngiven rytter fra UAE er testet positiv for coronavirus og ude af Giro d'Italia.

Den Internationale Cykelunion, UCI, oplyste først, at en unavngiven rytter fra UAE samt et medlem af staben hos AG2R har afleveret positive coronaprøver og skal isoleres.

Men kort efter er det kommet frem, at det er den colombianske sprinter Fernando Gaviria, der har fået virussen. Det skriver UAE Team Emirates på sin hjemmeside.

Holdet skriver videre, at han har det godt efter omstændighederne, og at han ikke har symptomer.

Dermed er både Gaviria og medlemmet af staben hos AG2R ude af Giroen, som slutter på søndag.

I alt blev der foretaget 492 test af ryttere og personer omkring Giroen søndag og mandag, og to af prøverne var positive.

Det er anden gang, at colombianeren får virussen. Han fik den også tilbage i marts måned under etapeløbet UAE Tour, og han har derfor ikke udviklet de fornødne antistoffer.

Sæsonens sidste grand tour-cykelløb, Vuelta a Espana, er tirsdag klar til at gå i gang med et samlet felt uden coronasmittede ryttere.

Mandag oplyste UCI, at samtlige af Vueltaens deltagere er testet negative for coronavirus inden det spanske etapeløb.

Derimod blev to personer fra stabene omkring holdene testet positive. Det drejer sig om medarbejdere fra Bahrain-McLaren og Sunweb.

Det var resultatet af i alt 498 test, der blev foretaget søndag.

Giroen har derimod været hårdt ramt af coronasmitte.

Favoritter som Steven Kruijswijk og Simon Yates blev tidligere i løbet testet positive, og deres respektive hold, Jumbo-Visma og Mitchelton-Scott, trak sig efterfølgende.

Derpå frygtede man for afviklingen af resten af Giroen, men i lørdags meddelte UCI, at der ikke var yderligere positive test, da man 15. og 16. oktober gennemførte ekstra test.

Giroen slutter på søndag, mens Vueltaen køres fra 20. oktober til 8. november.

/ritzau/