KOMMENTAR

Bjarne Riis har indkaldt til pressemøde torsdag kl. 15 i Madrid - og her er mit bud på, hvad Riis vil fortælle:

Jeg tror, at beskeden vil være, at der er styr på holdets økonomi til den kommende sæson, omend der på grund af almindelig afmatning i sporten vil være mindre at gøre godt med. Og at det er Saxo Bank, der holder hånden under det danske hold. Oleg Tinkovs absurde exit over Twitter lige omkring afslutningen af Tour de France kom på så sent et tidspunkt, at det virker usandsynligt, at der allerede er en ny sideordnet hovedsponsor på plads. Kombineret med Lars Seier Christensens udmeldinger om, at man fra Saxo Banks side er villig til at lukke økonomiske huller op til en vis størrelse, giver det god mening, at det er beskeden.

Imod offentliggørelse af en ny hovedsponsor taler - udover at en aftale skulle være forhandlet på plads på rekordtid - at der for en ny sponsor er især ét stort uafklaret spørgsmål - og det er Riis' egen fremtid. Man skal ikke have haft ret megen berøring med cykelsporten, før det står tindrende klart, at der er gang i noget hos Anti Doping Danmark, ADD. Siden Michael Rasmussen i slutningen af januar lagde alle kort på bordet og fortalte om sit massive forbrug af præstationsfremmende stoffer i løbet af karrieren, er en lang række personer i cykelsporten blevet interviewet og det er endnu uafklaret, om der rejses en egentlig sag mod Bjarne Riis.

Som hovedsponsor med et betragteligt millionbeløb på spil, vil det være klart at foretrække at få en afgørelse af, hvor holdets hovedperson står - og den afgørelse kommer tidligst i november, hvor ADD melder ud, hvad resultatet af deres interviews er.

Pressemødet vil også være en lejlighed til at vise, at Alberto Contador og Bjarne Riis er et makkerpar i den kommende sæson. Contador ved, at Riis har behandlet ham endog meget godt, og det er derfor, den lønnedgang, som BT i sidste uge kunne afsløre, er faldet på plads. At ægteskabet så ikke nødvendigvis varer den fulde kontraktperiode ud, er en anden sag. Contadors lejr har fået vished for, at økonomien er på plads og at holdet fortsætter, og det er nok for den spanske stjerne, der dog er falmet lidt i denne sæson, og derfor også har forståelse for, at markedsværdien er til forhandling.

Så Riis overlever. Men det er en nødløsning for alle parter og den næste store udfordring er ADD-afgørelsen.