Virtu Cycling, hvor Bjarne Riis er medejer, indkalder til pressemøde onsdag eftermiddag.

Her vil Bjarne Riis fortælle 'spændende nyt om fremtiden'. Det oplyser cykelholdet i en pressemeddelelse tirsdag.

Til stede vil være blandt andre Bjarne Riis, der er medejer af Virtu Cycling, samt Anders Gram fra holdets ledelse. Pressemødet finder sted på Hotel D'Angleterre i det centrale København onsdag klokken 15.

Det har længe været rygtet i cykelmiljøet, at Bjarne Riis overtager styringen med japanske Team NTT - Team Nippon Telegraph and Telephone - som i 2019 har kørt under navnet Team Dimension Data.

Mandskabet har blandt andet danske Michael Valgren på holdkortet, ligesom danske Lars Michaelsen til denne sæson er blevet ledende sportsdirektør på Team NTT. Også Lars Bak er på lønningslisten.

Timingen af pressemødet kommer overraskende sent, hvis rygterne om overtagelsen af Team NTT holder stik. Allerede den 21. januar begynder sæsonen for alvor med Santos Tour Down Under i Adelaide, Australien.

Ifølge B.T.s oplysninger var det da også meningen, at Bjarne Riis’ engagement i Team NTT skulle præsenteres allerede i slutningen af 2019.

Materiale var trykt, bannere var printet, og man var stort set parat til at indkalde til et stort anlagt pressemøde, men en knast i forhandlingerne om ejerforholdet satte angiveligt en kæp i hjulet for forhandlingerne.

Nu tyder meget altså på, at Bjarne Riis’ engagement i mandskabet endegyldigt er faldet på plads.

Bliver det til virkelighed, vil danske cykelfans kunne slikke sig om munden, da timingen næsten ikke kunne være bedre. I 2021 starter Tour de France nemlig i netop Danmark, og det vil derfor være med et dansk hold til stede i verdens største cykelløb.

Medejer Lars Seier har tidligere varslet, at der er nyt på vej. Det skete i forbindelse med hans nytårstale på Facebook.

»Jeg medgiver, at det har taget længere tid, end Bjarne Riis og jeg regnede med, da vi startede projektet i 2016, men det er fortsat vores mål at være med på højeste niveau, når turen starter i København i 2021. Jeg tror, der er en chance for gode nyheder i løbet af januar, men hvis ikke, bliver det svært at nå,« sagde han blandt andet.

Onsdag ser det så ud til, at de gode nyheder bliver officielle.

Siden slutningen af 1990'erne og frem til 2015 var Bjarne Riis ejer og sportsdirektør på Tinkoff-Saxo, der tidligere blandt andet bar navne som Memory Card-Jack & Jones, Team CSC og Saxo Bank-SunGard.

Efter at have solgt holdet til den russiske oligark Oleg Tinkov, fokuserede Bjarne Riis blandt andet på kontinentalholdet Team Waoo.

Talentfabrikken blev dog lukket efter sidste sæson.