I en absurd tæt afslutning tog danske Magnus Cort sejren på anden etape af Volta ao Algarve.

Quick Step-belgieren Ilan Van Vilder så ellers længe ud til at snuppe sejren - og han nåede endda at juble - men Magnus Cort sneg sig indenom og kastede cyklen over målstregen lige for næsen af Van Vilder.

Og det var noget af en spurt, der lagde grundlag for dansk sejr i Portugal.

For EF Education-danskeren lå langt tilbage, da spurten indledtes, men der kom enormt tryk i pedalerne, og så strøg danskeren med det karakteristiske overskæg forbi alt og alle.

Noget usædvanligt tog Cort altså sejren på en bjergetape i Volta ao Algarve, men det lykkedes ham altså at sidde med hele vejen - og endda krone indsatsen med den første sejr i 2023.

Med sejren overtager EF-rytteren også førertrøjen i løbet fra norske Alexander Kristoff.

Cort er fire sekunder foran netop Van Wilder, mens hjemmebanehelten Rui Costa er yderligere to sekunder efter som nummer tre.

Tidligere på etapen havde Kasper Asgreen for første gang i lang tid vist lovende takter, da han satte sig i front og tog en lang føring.

Det var dog tydeligvis ikke for at vinde, men for at sætte et hårdt tempo før de sidste strabadser på stigningen i Alto de Fóia.

Volta ao Algarve fortsætter fredag med en noget mindre kuperet etape. Løbet slutter søndag med en 24 kilometer lang enkeltstart.

/ritzau/