Lyt til artiklen


Wout van Aert var urørlig, da årets første brostensløb lørdag blev afviklet på belgiske veje.

Wout van Aert er brølstærk fra første kilometer.

Lørdag eftermiddag åbnede brostenssæsonen med det belgiske cykelløb Omloop Het Nieuwsblad, og hjemmebanefavoritten var sine konkurrenter overlegen.

Med 13 kilometer til mål stak Jumbo-Visma-rytteren af, og selv om de øvrige favoritter faktisk lykkedes med at organisere forfølgelsen, kunne de intet stille op.

Wout van Aert havde så meget drev i pedalerne, at han stille og roligt udvidede sit forspring, inden han strakte armene i vejret, da han passerede målstregen.

Sonny Colbrelli (Bahrain) spurtede sig til en andenplads, mens Oliver Naesen (AG2R) tog sig af tredjepladsen.

De danske stjerner Kasper Asgreen, Michael Valgren og Søren Kragh Andersen var med i løbet, men ingen af dem gjorde det store væsen af sig.

Det gjorde til gengæld løbets fjerde dansker, Morten Hulgaard, som kører for det norske hold Uno-X.

Han var med i det udbrud, der fik lov at slippe væk tidligt på de godt 204 kilometer. Forude ventede blandt andet brostensstykker og korte, skrappe stigninger.

Sammen med udbrydergruppen, som kom til at variere en smule i størrelse, fik Hulgaard dog ikke nogen stor betydning for løbets afgørelse.

Med 31 kilometer til mål blev der nemlig hældt kul på de store motorer.

Jumbo-Visma-rytterne Tiesj Benoot og Wout van Aert og Ineos-rytterne Thomas Pidcock, Jhonatan Narvaez stak af fra feltet op ad en stigning og fik kort efter selskab af Sonny Colbrelli fra Bahrain-holdet.

På fem kilometer lukkede de det sidste hul op til morgenudbruddet og buldrede forbi i et højt tempo. Kasper Asgreen satte sig i front af feltet og indledte jagten.

Med 21 kilometer til mål gik Tiesj Benoot til angreb, men han blev hentet af det, der igen var blevet et samlet felt - og så lavede Wout van Aert det afgørende stik.

13 kilometer fra målstregen rykkede det belgiske monster væk. Stærke Matej Mohoric (Bahrain) forsøgte at hale belgieren ind for at hjælpe sin holdkammerat Sonny Colbrelli til sejr, men alt håb var ude.

/ritzau/

Genoplev det 204 kilometer lange løb, der blev kørt i Belgien, i LIVE-bloggen her: