Storfavoritten Christopher Froome tabte 51 sekunder på første etape af Tour de France efter et styrt.

Og tidstabet ærgrer naturligvis Team Skys danske sportsdirektør, Carsten Jeppesen.

»Selvfølgelig er det ikke optimalt at styrte og tabe tid,« fortæller den sportsdirektøren til B.T. umiddelbart efter etapen.

Carsten Jeppesen og resten af Sky-personalet var efter etapen alle rolige på trods af kaptajnens rædselsstart. Vis mere

Med cirka fem kilometer til mål var den britiske favorit involveret i et styrt, og han formåede ikke at komme tilbage til feltet. Alligevel tager Carsten Jeppesen dog Froome og Sky-holdets dårlige start med ophøjet ro.

»Jeg har været med i 18 år på det her plan, så jeg kender det, og det er en del af sporten og en del af det her show. Det må man også acceptere. Det har Froome også prøvet før, så er det sådan, det er. Det er en del af sporten,og det skal du være i stand til at klare og kunne komme ovenpå igen. Og det kan han garanteret også,« fortæller sportsdirektøren.

Froome kan trøste sig med, at han ikke var den eneste klassementsrytter, der fik en skuffende start på Touren. Richie Porte og Adam Yates fik også den franske landevej at føle og kom ind i samme tid som Froome, mens Nairo Quintana tabte dyrebar tid efter en punktering.

Colombianske Fernando Gaviria vandt første etape foran Peter Sagan. Vis mere

Quick-Step Floors Fernando Gaviria vandt første etape, mens Jacob Fuglsang kom ind på niendeplads, hvilket han selv var ret begejstret for. Det kan du læse mere om her.

Du kan genopleve første etape af Tour de France i LIVE-bloggen herunder: