Den tidligere danske cykelrytter Jesper Skibby indrømmede i 2006, at han havde brugt doping i sin karriere. Nu vil han i en ny række programmer med tiltlen 'Doping Epidemien' gøre op med sin dopingfortid.

I første afsnit, der sendes i aften på DR1, fortæller den den tidligere cykelstjerne om, hvordan han blandt andet snød dopingkontrollørerne i 1998 før forårsklassikeren Flanderen Rundt.

- Jeg var ankommet på hotellet og havde taget EPO, som giver en højere effekt lynhurtigt. Jeg tog min centrifuge frem og målte min hæmatokritværdi, som lå på 52, fortæller Jesper Skibby i programmet.

Grænsen for ens hæmatokritværdi ligger på 50, men det var ikke noget som bekymrede den danske rytter, der følte sig uovervindelig.

Klokken kvart i syv dagen efter blev Skibby dog bedt om at komme i tøjet, for dopingkontrollørerne skulle teste ham.

- Det ville være katastrofalt for min karriere, hvis jeg blev stemplet som dopingsynder. Jeg tog 50 ml sprøjte med saltvand for at få min hæmatokritværdi ned og stak den ind i blodåren på mig selv, siger Skibby.

Hos kontrollørerne stak han den anden arm frem og hans hæmatokritværdi blev målt til 49,8.

-  Jeg havde aldrig været så bange i mit liv. Det var en kæmpe lettelse. Samtidig sagde kontrollørerne til mig: 'Vi ved, hvad du har gjort. Vi skal nok få dig', fortæller Skibby.

Jesper Skibby stoppede med at køre cykelløb i 2000 og kørte i sin karriere blandt andet på det hollandske TVM hold.