Cykelrytteren Søren Kragh Andersen vandt søndag VM-guld i holdtidskørsel med sit Sunweb-mandskab.

Der var danske medaljer allerede på førstedagen af VM i cykling i norske Bergen.

I herrernes holdtidskørsel vandt Sunweb guld med Søren Kragh Andersen på holdet. Sunwebs kvinder havde tidligere søndag vundet guld i samme disciplin.

Ud over danskeren var også Tom Dumoulin, Lennard Kamna, Sam Oomen, Michael Matthews og Wilco Kelderman med på Sunweb-holdet.

Sunweb var 47 minutter og 50,42 sekunder om at gennemføre de 42,5 kilometers holdtidskørsel.

BMC, der vandt VM-guld i disciplinen i både 2014 og 2015, kom ind på andenpladsen lidt over otte sekunder langsommere.

Sky, som mistede Geraint Thomas og Owain Doull 11 kilometer fra målstregen, gennemførte løbet med fire ryttere - heriblandt Chris Froome - og snuppede bronze.

Hos kvinderne vandt Sunweb også guld på holdtidskørslen. Her var der ingen danskere med på holdet.

Men der var en dansker på podiet, da Cecilie Uttrup Ludwig var med på Cervelo-Biglia, der vandt bronze - 28 sekunder efter vinderholdet, Sunweb.

Boels-Dolmans endte på andenpladsen 12 sekunder efter Sunweb.

Danske Virtu Cycling opnåede en femteplads i holdtidskørslen med blandt andre danskerne Christina Siggaard og Pernille Mathiesen på holdet. Også den danskfødte newzealænder Linda Villumsen var med på holdet.