Hvad er det, der bare ikke må ske, når du kører professionelt cykelløb?

Udover at undgå at styrte, så skal man selvfølgelig også sørge for at holde sig på løbets rute, og det var lige præcis det, der ikke lykkedes i tirsdagens løb, Tre Valli Varesine.

Her blev en lang række ryttere nemlig sendt i den forkerte retning og mistede dermed sejrschancen i løbet. SE SITUATIONEN I VIDEOEN I TOPPEN AF ARTIKLEN

Flere af cykelsportens største navne, der blev sendt i den forkerte retning, har svært ved at begribe, at de blev ledt ad den gale vej med blot 15 kilometer tilbage af det italienske løb.

En stærk gruppe havde opbygget et forspring, men i en rundkørsel opstod der pludselig tvivl om, hvilken vej der førte ind til målstregen i Varese.

Det var markante navne, der blev sendt på afveje. Ud over Martin indeholdt udbruddet blandt andre Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Michael Woods og den detroniserede verdensmester Alejandro Valverde.

Da en forankørende tv-motorcykel kørte ligeud i stedet for at dreje til højre, fulgte rytterne efter, men det var det forkerte valg. Selv om fejlen hurtigt blev opdaget, var sejrschancen forduftet.

»Når arrangørerne vælger at sende dig den forkerte vej, er der ikke meget, du kan gøre ved det,« lød det ifølge cyclingnews.com fra en frustreret Dan Martin bagefter.