Jakob Fuglsang har fået det store 'ja' fra sin ni år yngre kæreste Loulou Barsotti og parret er nu blevet mand og kone.

Det var lidt forkert i begyndelsen. Men det blev hurtigt rigtigt. Og nu er det nærmest lige efter bogen.

Den danske Tour-helt Jakob Fuglsang og hans kæreste Loulou Schinker Barsotti har fået papir på hinanden efter at de for to uger siden blev gift med gommen klædt i et koboltblåt jakkesæt og bruden i det store hvide udtræk af en bryllupskjole.

Vielsen mellem det største danske etapeløbsnavn og hans ni år yngre kæreste har været undervejs noget tid. Faktisk mødte Fuglsang sit livs Loulou for fem år siden, da han var inviteret med til en bogreception, hvor den dengang purunge model med de luxembourgske aner også var med, fordi hun hørte til i Andy Schlecks bekendtskabskreds.

Dermed var kontakten mellem Fuglsang og Loulou etableret i det små, men pirrende. Og det blev hurtigt til mere end bare føleri og uskyldige dates, selv om aldersforskellen mellem de to lige var en størrelse, som skulle fordøjes.

»I begyndelsen var det lidt specielt for mig. Det var en stor mental barriere for mig, at hun var 16 år. Jeg tænkte 'det kan da ikke passe, det her', reflekterede Fuglsang for to år siden i et interview med BT, hvor han fortalte om den gryende kærligheden til pigen, der nu er blevet kvinden i hans liv.

Men passe kunne det. I den grad. Faktisk har Jakob Fuglsang og Loulou været i gang med det store redebyggeri igennem mere end et halvt år, hvor nogle af den 30-årige silkeborgenserne millioner er blevet omsat i mursten og et drømmehus i Luxembourg.

bt

De fleste, der har set Jakob Fuglsang lyse op ved synet af Loulou til en hviledag i Tour de France, har da også fået en fornemmelse af, at det ikke var var en tilfældig og hurtigt overstået flirt mellem en erfaren mandlig sportsberømthed og en himmelfalden teenagetøs.

Til BTs Tour-magasin forklarede Fuglsang kort før årets Tour de France, at den kvinde, han siden har valgt at gifte sig med, også er det menneske, han beundrer mest.

»Min kæreste Loulou beundrer jeg meget, fordi hun kan holde mig ud, og fordi hun er med til at udleve min drøm i stedet for, hvad hun selv havde af mål. Det kan ikke altid være nemt,« indrømmede Fuglsang overfor BT.

Foto: facebook
Vis mere

Med op imod 200 rejsedage om året for en professionel cykelrytter, kan der da også være perioder, hvor man ikke just overrender hinanden, selv om forelskelsen bobler nok så lifligt.

Og som Fuglsang betonede i sommer, skal kvinden i hans liv også være i stand til at være andet end netop dét. Hun skal kunne klare sig selv.

»Jeg sætter meget højt, at en kvinde kan være selvstændig med det job, jeg har. Hun skal ganske enkelt kunne finde ud af at nyde sit eget selskab,« erkender Jakob Fuglsang, som øjensynligt har mødt en pige, der både kan og vil selv.

Fra at have plejet en karriere som model, har Loulou Barsotti taget sig en uddannelse som ernæringsrådgiver og fitnesscoach, så der er rigeligt at lave, når herren i det fælles hus i den kommende sæson er på landevejen igen.

Foreløbig nyder Jakob Fuglsang og Loulou dog hinanden i fulde drag.

Det var forklaringen på, at Fuglsang ikke var at finde i stjerneparaden af store cykelnavne, da Tour de France-societet tirsdag offentliggjorde ruten til 2016 udgaven af verdens største cykelløb.

Der har ikke været meget tid at spilde for det unge par, hvis det skulle blive til både forberedelser, masser af festivitas og nogle fredfyldte og afslappende hvedebrødsdage et varmt og eksotisk sted.

Når det er vel overstået, vender parret hjem til basen i Luxembourg, hvor de sammen med hunden Dolce skal til at indrette sig som mand og kone.

Jakob Fuglsang vil formentlig få plads til både sit Bang&Olufsen-anlæg, sin Kristian Hornsleth-kunst på væggende og den laptop, han elsker at slappe af med i skødet, når de mange træningstimer på landevejen er vel overstået.

Det er ikke mindst Loulous fortjeneste, at Fuglsang er faldet så godt til i det lille fyrstendømme, hvor danskeren efterhånden har slået så dybe rødder, at det er blevet et rigtigt hjem.

Jakob Fuglsang og  LouLou hjemme i Luxembourg sammen med hunden Dolce. Arkivfoto.
Jakob Fuglsang og  LouLou hjemme i Luxembourg sammen med hunden Dolce. Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Fuglsang flyttede til Luxembourg for snart fem år siden, da han skrev kontrakt med Galacticos-holdet Leopard-Trek sammen med blandt andre brødrene Andy og Fränk Schleck.

Kort efter mødte Fuglsang og Loulou hinanden og med sin kommende svigerfars hjælp, fik den danske cykelrytter en lækker lejlighed i et nyopført kompleks.

I begyndelsen anede Loulou angiveligt ikke, at hun var ved at blive kæreste med en ni år ældre fyr. Og Fuglsang havde omvendt sine forbehold, alene fordi en kæreste på 16 år ikke er noget helt almindeligt syn.

»Efter jeg havde været på date med hende tænkte jeg, at hun da måtte være ældre. Man siger jo, at alder bare er et tal, men jeg må da indrømme, at jeg tænkte »er det her virkelig godt?«, har Fuglsang fortalt til BT.

Omvendt har den danske cykelprofil åbenbart været begunstiget af at have sit gode udseende og glatte ansigt med sig.

»Jeg troede, Jakob var 20 år, da jeg mødte ham. Han så så ung ud. Men det er bedre end at have en, der er for ung,« fortalte Loulou Barsotti til BT under et visit i Luxembourg for to år siden.