Den danske Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen er godt træt af den dækning, som de danske medier laver af cykelsporten. Han forstår i den grad, at russiske Oleg Tinkov blev irriteret og sagde 'fuck jeres doping-spørgsmål' under pressemødet i London mandag, hvor Bjarne Riis offentliggjorde salget af sit cykelhold til den russiske rigmand.

På Facebook giver Lars Seier, der med sin bank gennem en årrække har ageret hovedsponsor og livline for Bjarne Riis, udtryk for sin frustration over det, som han oplever som et ensidigt fokus på doping fra de danske mediers side:

- Jeg må erklære mig enig med Tinkov. Det er grotesk, at vi med danske journalister - og kun danske journalister, ingen andre - skal bruge 75 pct af vores tid på komplet hypotetiske spekulationer om ting, der formentligt aldrig er sket, for mindst 10 år siden.

Det må forstås sådan, at han modsat de vidneudsagn, som eksempelvis Michael Rasmussen, Tyler Hamilton og Bo Hamburger er kommet med, ikke mener, at Bjarne Riis har været vidende om eller indforstået med rytternes brug af doping.

Selvom Anti Doping Danmark inden længe forventes at præsentere en rapport, der afdækker brugen af doping i toppen af dansk cykelsport i den nære fortid, herunder også den rolle, som Bjarne Riis har haft, mener Lars Seier åbenbart, at de danske medier kun burde stille 'venligstsindede' spørgsmål og forhøre sig om de sportslige forventninger. Det mener han, at journalister fra andre lande gør:

- Alle andre journalister interesserer sig for cykling, målsætninger, nye ryttere og sporten generelt. Men de danske journalister spørger i en uendelig litani om de samme ting, som de spurgte om i sidste uge, forrige uge, sidste måned, forrige måned, sidste år og forrige år. Og de ved de får samme svar.

Lars Seier har tilsyneladende stor sympati for Tinkovs reaktion på pressemødet, hvor russeren blev rasende, da de fremmødte journalister blev ved med at spørge ind til, hvad han ville gøre, hvis Anti Doping Danmarks arbejde munder ud i, at Riis får en karantæne:

- Vi andre har vænnet os til det, vænnet os til at finde os i det. Men Oleg har svært ved at forstå det, fordi resten af verdenspressen ikke er nær så enøjede.

I det hele taget mener Lars Seier åbenbart, at de danske cykelfans kke har nogen interesse i, at medierne fortsat forsøger at sætte på cykelsportens skyggesider:

- Danske cykeljournalister gør det danske publikum en stor bjørnetjeneste - og sjovt nok ved mange af dem godt. Men de har malet sig op i et hjørne, som de har svært ved at komme ud af, skriver bankdirektøren på Facebook.

Andre læser også