Ireren Sam Bennett vandt 4. etape af Vuelta a Burgos, da han stak fra feltet efter Michael Mørkøvs styrt.

Ireren Sam Bennett (Quick-Step) vandt fredagens 4. etape af Vuelta a Burgos efter en flot afslutning.

Med knap en kilometer tilbage udnyttede han et styrt blandt de forreste til at stikke fra resten af feltet, da der ellers var lagt op til massespurt.

Efter 164 kilometer fra Gumiel de Izán til Roa de Duero vandt han med fem sekunder ned til franske Arnaud Demare (FDJ) på andenpladsen. Giacomo Nizzolo (NTT) fra Italien sluttede som nummer tre.

Michael Mørkøv var blandt rytterne, der styrtede. Han kunne dog hurtigt rejse sig op igen. Danskerens opgave var at køre holdkammeraten Bennett frem til sejr, men ireren klarede de sidste godt 800 meter på egen hånd.

Bennett var blandt de største favoritter til at vinde etapen, men det var overraskende, at han kunne køre fra feltet ene mand.

Ud over Mørkøv er danskerne Mads Pedersen (Trek) og Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) med i det spanske løb.

Belgieren Remco Evenepoel (Quick-Step) fører fortsat i den samlede stilling, efter at han vandt torsdagens bjergetape. Løbet slutter lørdag.