Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter at have siddet i udbrud hele dagen kørte spanske Ruben Plaza alene i mål og sikrede Lampres første etapesejr i dette års Tour de France.

Mandagens etape strakte sig over 201 kilometer med en kategori to-stigning, der sluttede 12 kilometer før mål, hvorefter de sidste kilometer gik nedad.

Etapen var desuden sidste i årets Tour for de ryttere, som ikke trives i bjergene. Derfor tog favoritterne i Tour-feltet som forventet en afslapningsdag, og det lukrerede 24 ryttere på.

 

Der nåede dog at blive kørt 70 kilometer i en hæsblæsende fart, inden de 24 mand ryttere blev samlet i én stor gruppe. Heriblandt Thomas Voecklér, Edvald Boasson Hagen, og Tinkoff-Saxos Peter Sagan, som var i udbrud for tredje dag i træk.

I stedet slog Ruben Plaza fra Lampre til på stigningen og havde på toppen opbygget et forspring på et minut. Selvom resten af udbruddet forsøgte at hente ham på de sidste 12 kilometers nedkørsel, lykkedes det Plaza at holde dem væk. Peter Sagan måtte for femte gang se sig henvist til andenpladsen i årets Tour.

Vinzenzo Nibali var den eneste af favoritterne, der rørte på sig, og han formåede at hente 28 sekunder på Chris Froome.

Tirsdag er der hviledag i feltet, mens det onsdag går løs i alperne, hvor favoritterne formentlig vil røre på sig igen.

Andre læser også