Vi var vidne til historiske billeder i fjor, da Jonas Vingegaard snuppede en mindeværdig Tour de France-sejr.

Men der skete også noget helt andet under storløbet, hvilket ser ud til at fortsætte mange år ud i fremtiden.

En dansk/slovensk dominans, der ser ud til at regere over cykelsporten de kommende år.

Rivaliseringen mellem Jonas Vingegaard og den dobbelte Tour-vinder Tadej Pogacar.

Christian Prudhomme.
Christian Prudhomme. Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

»Jeg håber, at den rivalisering kommer til at vare i mange år. At de på skift kommer til at vinde, og sender bolden videre mellem hinanden. Det er alt, hvad jeg kan håbe for cykelsporten,« siger chefen for Tour de France, Christian Prudhomme, til B.T.

»Denne her rivalisering gør mig glad. Det er ryttere, der kan angribe alle steder fra. Pogacar har en umættelig side, og Jonas Vingegaard slapper meget mere af i sin rolle.«

Vingegaard og Pogacar har mast al konkurrence ved de to sidste udgaver af Tour de France. I 2021 blev danskeren – som skulle vænne sig til rampelyset – nummer to og sloveneren nummer et.

Året efter var rollerne byttet om, og umiddelbart ser ingen ud til at kunne true dem lige nu. En fremtidig udfordrer kunne være det belgiske fænomen Remco Evenepoel, som ikke skal køre Tour de France i år.

Dette billede har skabt vild jubel overalt i verden.
Dette billede har skabt vild jubel overalt i verden. Foto: Eurosport
Vis mere

»Én ting har slået mig, at denne her rivalisering er meget voldsom rent sportsligt, men at den samtidig er meget menneskelig,« siger Christian Prudhomme og hentyder til det famøse håndtryk, stjernerne gav hinanden, da Vingegaard ventede på Tadej Pogacar på vej ned ad Col de Spandelles, hvor sidstnævnte styrtede.

For nylig leverede Jonas Vingegaard og hans slovenske rival endnu et kapitel til deres fælleshistorie, da de begge stillede op til etapeløbet Paris-Nice.

Et løb, Tadej Pogacar kom sejrrigt ud af.

Men ikke desto mindre var Christian Prudhomme, der er chef for ASO, som også arrangerer Paris-Nice, henrykt over Vingegaards tilstedeværelse.

»Da vi fandt ud af, at Vingegaard stillede op, var vi meget lykkelige og stolte over at have Tour-vinderen her,« fortæller Christian Prudhomme.

Medmindre enten Tadej Pogacar eller Jonas Vingegaard ændrer på deres respektive løbsplaner, mødes de først igen til Tour de France.

Løbet køres fra 1. til 23. juli.