Australske Rohan Dennis smadrede konkurrenterne med en magtdemonstration og genvandt VM-titlen i enkeltstart.

Australske Rohan Dennis er verdens suverænt bedste cykelrytter i kampen mod uret.

Det beviste han onsdag ved VM i engelske Yorkshire, hvor Dennis i suveræn stil genvandt VM-titlen i enkeltstart efter 54 kilometers kamp mod uret.

Sølvet gik til belgiske Remco Evenepoel, mens bronzen blev vundet af Filippo Ganna fra Italien.

Rohan Dennis var et minut og ni sekunder foran Evenepoel og hele et minut og 55 sekunder foran den italienske bronzevinder.

Kasper Asgreen og Martin Toft Madsen blev henholdsvis nummer 17 og 29. Asgreen var tre minutter og 37 sekunder efter Dennis, mens Toft var næsten fem minutter langsommere end verdensmesteren.

Der var på forhånd nogen tvivl om formen hos Rohan Dennis, der ikke har kørt et cykelløb, siden han midt i juli forlod Tour de France på 12. etape.

Men formen var præcis, hvor den skulle være. Dennis lagde afstand til konkurrenterne tidligt i løbet, og han øgede hurtigt og vandt med suveræn margin til alle andre.

24-årige Kasper Asgreen havde håbet på at kunne blande sig langt fremme i kølvandet på EM-sølvmedaljen i samme disciplin for halvanden måned siden, men den forsvarende danske mester i enkeltstart var et godt stykke fra de bedste i VM-løbet.

Asgreen var akkurat i top-10 ved den første mellemtid en tredjedel inde i VM-løbet, men to tredjedele inde i løbet var han dumpet ned som nummer 15, og i mål måtte han notere sig, at 16 andre ryttere var bedre på dagen.

34-årige Martin Toft Madsen, der vandt DM i kampen mod uret tre år i både 2016, 2017 og 2018 spillede ingen stor rolle i onsdagens VM-løb.

VM-ugen i Yorkshire skifter nu karakter. Fra torsdag til søndag kæmpes der om medaljer i linjeløb, VM kulminerer med elitens linjeløb på søndag.

/ritzau/