Oleg Tinkov overlader alle beslutninger til Bjarne Riis, men har masser af følelser med i cykelholdet.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Oleg Tinkov, den russiske finansjonglør og co-sponsor hos Bjarne Riis, kan sagtens se klare forskelle i både attitude og væremåde sammenlignet med den danske holdejer. Men den nyrige russers flamboyante facon er ingen hæmsko for et sportsligt 'ægteskab' med den danske cykelboss, som er anderledes fåmælt og eftertænksom.

Det siger Oleg Tinkov i et interview, sporten.dk har lavet med bistand fra det engelske cykelsite Procyclings italienske korrespondent Daniel Friebe.

- Min kone er ligesom Bjarne. Hun er fra Estland og ligesom Bjarne meget stille, så jeg kender godt den balance. Man siger jo, at plus og minus kan give en god balance, siger Tinkov, der kort før starten på Tour de France blev præsenteret som den nye co-sponsor, sidestillet med danske Saxo Bank.

Den russiske bankejer kan virke som en mand med både store armbevægelser, bragesnak og løst krudt i talestrømmen. Men han er ikke kommet ind i cykelsporten for at have et nyt legetøj for rigmænd. Det har Tinkov, der selv er tidligere cykelrytter, prøvet, da han i 2007 lancerede cykelholdet Team Tinkoff og allerede året efter måtte se holdet gå i opløsning og blive reformeret til Team Katusha.

I dag er det business først og cykling efterfølgende, hævder den 44-årige Oleg Tinkov.

- Man skal ikke dømme mig på min måske lidt energiske og provokerende attitude. Jeg ser ikke Team Saxo Bank-Tinkoff som min personlige promotion tour. Jeg ser først og fremmest sponsoratet som et led i min forretningsstrategi for Tinkoff. For øjeblikket er vi den fjerdestørste udbyder af kreditkort, og vi vil have større markedsandele i vores områder og blive den næststørste. Vi vil promote Tinkoff-navnet og banken, det er derfor, vi er gået ind i det her, understreger Tinkov.

- Selvfølgelig har jeg også følelser med i mit engagement her på holdet. Jeg er ikke tidligere cykelrytter for ingenting. Men det er meget forskelligt fra dengang, jeg havde Team Tinkoff. Der bestemte jeg alt. Her er det Bjarne, der helt og holdent bestemmer, hvordan sammensætningen af ryttere skal se ud, fortæller Tinkov.

- Jeg fortæller ham gerne, hvilke ryttere, jeg godt kunne tænke mig. Det betyder ikke, at han skal gøre det. Det betyder bare, at han kunne have råd til at gøre det - haha - men i sidste ende er det ham, der skal tage beslutningen og sammensætte holdet.

- Hvis vi havde råd til det, ville jeg købe Cavendish og Cancellara som det første. Det er den slags ryttere, alle elsker, hvis vi havde råd, griner Tinkov og slår over i et hjerteprojekt.

Oleg Tinkov ville gerne byde ind på Bradley Wiggins' stærke superhjælper, australieren Michael Rogers.

- Jeg ville gerne have Michael Rogers. I mine øjne er han en ekstremt talentfuld rytter og har været det siden juniorårene. Han vandt enkeltstarten ved OL i Athen i 2004 og har været verdensmester i enkeltstart også. Jeg har sagt til Michael, at han skulle se at få sig en snak med Bjarne og komme over til holdet, for Bjarne er meget dygtig til at arbejde med enkeltstartsspecialister som Michael, og jeg mener, at han er et meget stort talent, der desværre blev lidt lost i nogle år.