Bjarne Riis' søn Thomas Nybo Riis giver nu sin mening til kende om sin kendte far, der har været i vælten i den seneste tid på grund af afsløringerne i Anti Doping Danmarks (ADD) store rapport om doping i dansk cykling.

Sønnens ord leveres i en kronik i søndagens Politiken, og den 23-årige Riis-søn, som selv er cykelrytter og studerer idehistorie på Aarhus Universitet, angriber kritikken af Bjarne Riis' ageren i cykelsporten i et forsøg på at nuancere moralen i den til tider dopingplagede cykelsport.Han mener nemlig ikke, at alle helt forstår præmisserne og verdensanskuelsen i cykling i forbindelse med doping. Thomas Nybo Riis påpeger, at cykelsportens mekanismer har været medvirkende til og tvunget far Bjarne til at lyve omkring sin viden om doping på Team CSC.

Nybo Riis argumenterer for påstanden ved at drage sammenligninger til at ryge og at køre på motorvej.

»Vi bør bekæmpe doping ud fra den tanke, at man også i cykelkulturen handler ud fra nogle tolkningslinjer, der kan ændre sig. Ganske, som du kender det fra motorvejen eller opfattelsen af rygning. Derfor giver det ikke mening at forudsætte, at man i cykelsporten handler ud fra de forudsætninger og den værdimæssige kontekst, som du sidder med i golfklubben eller på kontoret. Af denne grund vil jeg mene, at hvis vi skal bekæmpe doping som kultur, nytter det ikke at fordømme konkrete symptomer fra fortiden,« skriver han blandt andet i kronikken.I ADD-rapporten kom det frem, at Riis havde kendskab til doping på Team CSC, hvilket han tidligere har nægtet.