Cykelryttere er kendt for at kunne klare lidt af hvert.

Det er sydafrikanske Reinardt Janse van Rensburg i den grad også et levende bevis på, efter han på tredje etape af Saudi Tour kom ind på en andenplads.

Ikke fordi præstationen i sig selv var så iøjnefaldende, men fordi han under etapen trådte rundt i pedalerne med lidt af et handicap.

Efter et dramatisk styrt dagen forinden havde han nemlig fået en noget uheldig hudafskrabning på sin højre balle, som han efterfølgende viste frem på sin Instagram-profil:

»Jeg må sige, at jeg er pænt glad for andenpladsen i dag med et sår som det her. Jeg er stolt af, at jeg endelig kan vise lidt af de ben frem, som jeg ved, at jeg har i øjeblikket til dette løb. To dage tilbage,« skriver han til billedet.

Såret må nu alligevel give nogle smertefulde timer for sydafrikaneren, der kører på Bjarne Riis' hold, NTT Pro Cycling.

Reinardt Janse van Rensburg har således 281 kilometer endnu, før Saudi Tour er afsluttet med mål ved Masmak-slottet i Riyadh.

Cykelrytterens styrt på etapen dagen forinden endte faktisk med at skabe en del dramatik og postyr, da det på tv-billederne lignede, at UAE-rytteren Rui Costa skubbede van Rensburg ned i asfalten og dermed pådrog sig den voldsomme hudafskrabning.

 Phil Bauhaus krydser her målstregen på tredje etape af Saudi Tour foran NTT's Reinardt Janse Van Rensburg.
Phil Bauhaus krydser her målstregen på tredje etape af Saudi Tour foran NTT's Reinardt Janse Van Rensburg. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

NTT-rytteren var dog selv ude efterfølgende og kommentere styrtet, som var selvforskyldt, forklarede han.

For han blev rigtigt nok skubbet af Rui Costa, men det var for at beskytte sig selv og ikke med hensigten om at udsætte andre for nogen fare.

3. etape på Saudi Tour blev vundet af tyske Phil Bauhaus fra Bahrain-McLaren-mandskabet.

Han fører også løbet samlet.