Bjarne Riis og Nasser Bin Hamad Al Khalifa (th.)
Bjarne Riis og Nasser Bin Hamad Al Khalifa (th.)

Endnu eksisterer der ikke meget andet end den tørre konstatering: 'Bahrain Cycling Team – coming soon'.

Men der bliver sandsynligvis ikke sparet på meget, når den internationale cykelsport bliver et hold rigere. Det sker når den særdeles cykelsportsinteresserede Bahrain-prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa skaber en ny konkurrent til Chris Froome, Alberto Contador og alle de andre stjerner.

Her ser det ud til at Bjarne Riis er involveret. Det har det store store cykelsite Cyclingnews.com i hvert fald oplysninger om, at den danske cykelkonge skulle være.

sportcitatersds2xz

Ifølge BTs oplysninger skulle Bjarne Riis desuden have holdt møde med Nasser Bin Hamad Al Khalifa for et par uger siden.

Viser det sig på torsdag, når den tidligere danske cykelejer sammen med tidligere Saxo Bank-boss Lars Seier Christensen præsenterer deres nye cykelprojekt, at være virkelighed i Bahrain-forbindelsen, kan det være en genvej tilbage til den absolutte cykeltop for danskerne.

For pengene sidder løst hos de olierige kongefamilier omkring Den persiske bugt. Og i den sammenhæng er et årsbudget på +200 millioner kroner (som de store cykelhold i dag opererer med) ikke noget problem.

Der er allerede rygter om Vicenzo Nibali, den tidligere Tour-vinder og Jakob Fuglsangs holdkammerat hos Astana.

Bahrain-prinsen skulle ifølge Cyclingnews.com være klar til at tage kampen om mod italienerens nuværende hold samt Trek-Segafredo og Lampre-Merida om en underskrift for 2017-sæsonen.

Nasser Bin Hamad Al Khalifa vil uden problemer kunne honorere lønkravene fra Vicenzo Nibali – og andre cykelstjerner i samme kategori.

Al-Khalifa’erne er blandt verdens rigeste royale familier med en formue i omegnen af 40 milliarder kroner, selvfølgelig bygget på oliepenge. Den ledes af Bahrain-kongen Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa, der har siddet på tronen siden 2002.

Og det er en særdeles sportsglad familie oven i købet. Som så mange andre af de olierige stater, der omgiver den lille ø på størrelse med Falster lige ved siden af Qatar.

RB PLUS Saxo-direktør åbner for nyt Riis-sponsorat

Allerede i sæsonens andet grandprix i begyndelsen af april kommer Kevin Magnussen eksempelvis forbi sammen med de øvrige Formel 1-kørere. Her giver de den fuld gas på den ekstravagante Bahrain International Circuit, der blev indviet i 2002. Pris: Lige over en milliard danske kroner.

Men der eksisterer også en dyster side af emiratet. Ved siden af alle prestigeprojekterne.

For det er også en stat, der har haft store imageproblemer gennem de seneste år. Bahrain har været under stærk kritik for at krænke menneskerettighederne, og der har været store demonstrationer i landet med krav om demokratiske reformer.

Bjarne Riis og Lars Seier er klar med nyt samarbejde Tour de Fra

Noget som kongefamilien, der enevældigt har styret landet siden 1700-tallet, ved flere lejligheder har slået voldsomt hårdt ned på. Og har af den grund påkaldt sig international kritik.

Også Bjarne Riis’ nye potentielle samarbejdspartner Nasser Bin Hamad Al Khalifa har været under anklage for at være direkte involveret i nogle grimme episoder.

Så sent som i 2014 og 2015 dukkede historier op i britiske medier om, at kronprinsen skulle have medvirket til tortur af fanger i forbindelse med de optøjer, der opstod i kølvandet af ’Det arabiske forår’ i 2011.

Det skulle blandt andet være fremført af den politiske flygtning ’FF’, der siden endte i Storbritannien. På den baggrund var der forsøg på at få ophævet Nasser Bin Hamad Al Khalifas politiske immunitet og udstede en arrestordre. Scotland Yard har i flere år undersøgt forholdene, uden at der kom en konkret sag ud af det.

Prinsens advokater afviste dengang alle anklager som ’falske’. Mere er der ikke sket i sagen.

Nasser bin Hamad Al Khalifa dyrker selv triatlon.

Imens har den cykelsportsinteresserede Nasser Bin Hamad Al Khalifa haft tid til også at skabe et internationalt triatlon-hold. Her har holdet formået at tilknytte flere store navne.

28-årige Nasser Bin Hamad Al Khalifa dyrker også selv triatlon og han er samtidig præsident for Bahrains olympiske komite.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.