Det har længe været rygtet, at Bjarne Riis sammen med Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen vil købe World Tour-cykelholdet Team Dimension Data, der fra det nye år går under navnet Team NTT.

Og nu har cykelholdet fået nye trøjer for den kommende sæson. Men der mangler noget.

De nye trøjer har nemlig ikke noget dansk islæt. (SE BILLEDER AF DEN NYE TRØJE LÆNGERE NEDE I ARTIKLEN)

Derfor ser det altså ikke ud til, at Bjarne Riis og de to rigmænd Lars Seier og Jan Bech Andersen overtager Team NTT i næste sæson, som det ellers har været kraftigt rygtet i et længere stykke tid.

Lars Seier Christensen.
Lars Seier Christensen. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Holdet har ellers frem til den nye sæson fået tilført to nye danskere til holdet, da de har hentet den 22-årige talentfulde rytter Andreas Stokbro og Lars Michelsen, som er hentet ind som sportsdirektør. Derudover har holdet også Michael Valgen på lønningslisten.

På trøjen dominierer den japanske hovedsponsor, NTT, med et stort logo på maven og på ryggen, BMC har fået plads ærmerne, og det franske teleselskab Alcatel-Lucent er kommet på brystet og på ryggen.

Dermed er der altså ikke blevet plads til danske sponsorer. Derfor ser det lige nu ikke ud til, at Riis og co. overtager Team NTT i 2020, men man ved aldrig, da der er sket vildere ting i cykelhistorien.

Det har været rygtet, at Velux-koncernen skulle være klar med et sponsorat i den større millionklasse, som kan bane vejen for Bjarne Riis' overtagelse af Team Dimension Data.

Jan Bech Andersen.
Jan Bech Andersen. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Men det rygte har med offentliggørelsen af den nye trøje lidt et stort knæk. Fredag den. 8 november holdte Virtu Cycling deres eksklusive 'Business Day'-arrangement, hvor en deltagerbillet løber op i mere end 10.000 kroner.

På programmet til det lukkede event var et tre kvarter langt punkt med titlen 'Drømmen om et dansk World Tour-hold' ved Bjarne Riis.

Men heller ikke her ville Bjarne Riis tale om de rygter, der har floreret i cykelsportsmiljøet det sidste stykke tid:

»Vi kommenterer ikke på rygter,« lød det fra Bjarne Riis på talerstolen, ifølge en deltager til arrangementet.

Mens Bjarne Riis fra talerstolen slog fast, at jagten på et dansk verdensklassemandskab lever videre, var han anderledes lukket over for B.T., der ikke var indbudt til eventet.

I en pause i det stramme dagsprogram bad B.T. om et interview med Bjarne Riis eller med en af de andre hovedpersoner fra Virtu Cycling. Men forgæves. Blot 30 sekunder senere kom Anders Gram, gruppens administrerende direktør, og slog fast, at pressen ikke var velkommen:

»Han har ikke noget at sige til jer. Det er der heller ingen andre her, der har. Det er et lukket arrangement. Kan du have en god dag.«

Bjarne Riis forklarede videre, at der fortsat bliver knoklet hårdt for at skabe et dansk mandskab, men at det endnu er for tidligt at sige, om det bliver en realitet i 2020 eller 2021.