Er Bjarne Riis med i et cykelprojekt i Bahrain?
Er Bjarne Riis med i et cykelprojekt i Bahrain? Foto: Nils Meilvang

Er det tilfældigt, at Bjarne Riis holder pressemøde på torsdag, få dage efter et medlem af den royale familie i Bahrain har annonceret et nyt hold, eller er danskeren en del af projektet?

Den internationale cykelscene får efter alt at dømme en ny storspiller, når det cykel- og sportsinteresserede medlem af kongefamilien i Bahrain, kronprinsen Nasser Bin Hamad Al Khalifa, inden længe vil præsentere et nyt hold, hvis mål er at konkurrere med de bedste.

Spørgsmålet er, om det bliver med Bjarne Riis i en hovedrolle. Ifølge en af BTs normalt særdeles velinformerede kilder skal Bjarne Riis være mødtes med Nasser Bin Hamad Al Khalifa for et par uger siden.

OPDATERET: Og den store cykelsports-site Cyclingnews.com skriver, at Bjarne Riis ER involveret i projektet med Bahrain-prinsen.

Spekulationerne om danskerens involvering er da også allerede begyndt, efter at Nasser Bin Hamad Al Khalifa fredag skrev følgende på sin Instagram-profil:

»Det er sandt! Jeg vil gerne officielt annoncere fødslen af et cykelhold fra Bahrain. Vores primære bestræbelser går på at introducere cykelsporten og opmuntre og støtte unge atleter i vores region til at fastholde en sund livsstil og til at konkurrere med de bedste hold i verden.«

Efterfølgende har den velanskrevne cykelsportsjournalist Daniel Friebe,skrevet på Twitter:

»Nasser Bin Hamad vil annoncere nyt cykelhold. Bjarne Riis var i Bahrain i forretningsøjemed for nylig. Tilfældigt?,« lydert fra Daniel Friebe, der også er forfatter til bogen ’Eddy Merckx: The Cannibal & Mountain Higher’.

Også Mihai Cazacu fra Climbing-records.com har båret brænde til bålet:

»En prominent managers comeback er åbenbart et led i fødslen af dette bahrainske projekt. Bjarne Riis?«

RB PLUS Saxo-direktør åbner for nyt Riis-sponsorat

Spekulationerne får yderligere næring af, at Bjarne Riis på torsdag præsenterer sine fremtidsplaner sammen med den tidligere Saxo Bank-direktør, Lars Seier Christensen, på et pressemøde på Hotel D’Angleterre i København. Her vil de to gode venner og tidligere samarbejdspartnere på Tinkoff-holdet løfte sløret for et selskab, der ifølge BTs oplysninger kommer til at rumme flere ting, blandt andet et slags rejsebureau.

Men det indeholder også deres ’fælles drøm om cykling’, som Lars Seier Christensen sagde det til BT 12. februar. I interviewet afviste Lars Seier Christensen ikke, at den fælles ambition er at skabe et nyt World Tour-hold.

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen under 2013-udgaven af Tour de France.

Mange personer er over de seneste år mødtes med Nasser Bin Hamad Al Khalifa. Længe har det velhavende royale medlem angiveligt villet ind i cykelsporten, men flere potentielle samarbejdspartnere er gået tomhændede fra møderne af forskellige årsager.

Andrew Hood, mangeårig cykelskribent for flere internationale medier som Velonews, kan godt se et projekt med Bjarne Riis og cykelholdet fra Bahrain blive en realitet.

»Ja, hvorfor ikke? Selv om de arabiske lande lider under den faldende pris på olie, har de stadig penge at lege med, og vi ved, at Bjarne Riis gerne vil gøre comeback i sporten,« siger Andrew Hood til BT.

Bjarnerrrrrrrrrriis

Andrew Hood hæfter sig desuden ved timingen i udmeldingen fra Al Khalifa og tidspunktet for Bjarne Riis’ og Lars Seier Christensens pressemøde. Hvis de ønsker at cykle med på World Tour’en fra 2017, skal de have de økonomiske midler klar inden for den næste måned, hvis det skal være realistisk at få en licens fra den internationale cykelunion, UCI, i tide samt at få arrangeret alt det praktiske om holdet.

De store hold som Team Sky og Tinkoff, der lukker efter denne sæson, hvis ikke det lykkes for den sportsligt ansvarlige Stefano Feltrin at finde en ny køber efter ejer Oleg Tinkovs snarlige farvel, drøner rundt med de største budgetter på over 30 millioner euro (224 millioner kroner) om året. Så der skal en stor økonomisk motor til, hvis man vil stable et nyt World Tour-hold på hjulene og samtidig skal være konkurrencedygtig i de største løb. Sådanne penge vil Al Khalifa med stor sandsynlighed være god for.

Fuglsang podie 1

Siden Bjarne Riis for snart et år siden blev fyret fra det daværende Tinkoff-Saxo-hold, har rygterne svirret om et comeback. Der har været brygget på historier om, at det måske kunne være en mulighed at købe Tinkoff-holdet tilbage fra Oleg Tinkov, men det synes ikke at være tilfældet. Bjarne Riis ville måske også have det underligt med at betale manden, der kappede navlestrengen til hjertebarnet – cykelholdet, som Bjarne Riis selv byggede op fra bunden.

Hvor kæden måske ikke har været helt stram på Tinkoff-historierne, har Bjarne Riis helt sikkert ikke benyttet hele fritiden i hængekøjen. Dagen før jul udtalte ejeren og grundlæggeren af den italienske kaffegigant Segafredo, Massimo Zanetti, at han var blevet kontaktet af Bjarne Riis, der ville skabe ’et unikt hold omkring Segafredo’. Zanetti takkede nej til Riis og valgte i stedet at indlede et sponsorat med amerikanske Trek frem til 2018.

Om det så er lykkedes for Bjarne Riis at finde nye legekammerater efterfølgende, finder vi måske ud af på Hotel D’Angleterre på torsdag.

Hverken Bjarne Riis eller Lars Seier Christensen har været til at træffe for en kommentar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.