Bjarne Riis dumpede i et sort hul, da faderen Preben pludselig gik bort kort efter doping-indrømmelserne

Først en svær og pinefuld indrømmelse af at have taget doping. Og så faderens død oveni det hele et halvt år senere.

De to skelsættende begivenheder sendte for tre år siden Bjarne Riis ud i en dyb personlig krise og på sammenbruddets rand.

- Smerten og sorgen har sat sig i min krop, der er anspændt og føles gennembanket, og jeg har det, som om jeg går rundt med en kæmpeknude af uforløste følelser i maven, fortæller Riis i et gribende kapitel, som kan læses i sin fulde længde i Berlingske Tidende Søndag.

Især faderen Prebens død i efteråret 2007 blev den udløsende faktor for alle de undertrykte følelser og frustrationer, der i måneder havde hobet sig op hos Bjarne Riis.

I bogen beskriver Riis, hvordan hans far over et par dage ikke svarer på gentagne opkald. Og derefter bliver fundet død i det anneks til luksusdomicilet i Vejle, hvor 68-årige Preben Riis har boet i sin sidste tid.

Den omstændighed, at Preben Riis har ligget død i flere dage, mens hunden Oscar vansmægtede i hans nærhed, skaber grumme billeder på sønnens nethinde. Og da Bjarne Riis spørger sin bror Flemming, om han skal se sin afdøde far en sidste gang inden selve begravelsen, lyder svaret:

- Du skal huske ham, som han var, ikke som han ser ud nu.

Kort efter bliver Bjarne Riis reddet på ret køl af sin nære ven kropsterapeuten Ole Kåre Føli, der haster til undsætning.

- Jeg var som en gæst i mit eget liv, reflekterer Riis, der udsender sin biografi på tirsdag.


KØB OGSÅ B.T. SØNDAG OG LÆS 4 SIDERS TEMA OM BJARNE RIIS
OG HANS ERKENDELSER.

LÆS:

* JEG SKYLLEDE EPO UD I TOILETTET

* JEG ELSKER DIG, FAR

* KLART - JEG FIK TÆSK

* Klumme: DERFOR FASCINERER RIIS