Cykelevent hos Saxo Bank. Bjarne Riis og Alberto Contador holder foredrag hos Saxo Bank.
Cykelevent hos Saxo Bank. Bjarne Riis og Alberto Contador holder foredrag hos Saxo Bank. Foto: Thomas Lekfeldt

Når man henter Peter Sagan og i forvejen har Alberto Contador på holdet, skal der leveres. Og leveringen skal ske i form af sejre. Store sejre. I de løb, der for alvor tæller - klassikerne og gerne i både Giro d’Italia og Tour de France.

Det er den virkelighed, Bjarne Riis kigger ind i på tærsklen til en ny sæson. Og den virkelighed har han det helt fint med.

- Selvfølgelig er der store forventninger. Selvfølgelig følger der krav om sejre med, når budgettet vokser. Sådan er det overalt, siger Bjarne Riis.

Stadig solbrændt efter bestigningen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, har den danske teammanager lige overstået en tre dages rundtur til Saxo Banks engelske, schweiziske og danske kontorer. På charmeoffensiv for udvalgte kunder i investeringsbanken, der i årevis har været fast partner.

Og dermed allerede i gang med den kommende sæson, hvor han ikke er bange for at løfte sløret for de interne succeskriterer.

- Vi skal vinde en klassiker. Peter Sagan har vinderchancer i dem alle, og jeg vil tillade mig at være skuffet, hvis han ikke gør det. Og så skal vi have en sejr i en Grand Tour. Gerne i både Giroen og i Touren, siger han uden at skamme sig over det.

For planen er, at Alberto Contador skal køre begge løb. Med sejr for øje. En ambition, der før har kostet dyrt, når regningen skulle betales i den sidste uge af Touren, men som Bjarne Riis alligevel tror på.

- Alberto har også brug for udfordringerne til at motivere ham yderligere. Selvfølgelig er der en risiko forbundet med det, men jeg kan godt lide tanken. Vi har brug for ryttere, der har nosserne til at turde risikere noget. Hvorfor skulle han ikke satse? Hvis der er nogen, der kan, er det ham. Han kan godt restituere til Touren. Hvis jeg ikke troede det, havde jeg også modsat mig planen, siger Bjarne Riis.

Ryttermaterialet er da også til at stile højt. To af feltets absolut mest løntunge ryttere er at finde på holdet, og hertil kommer en yderligere forstærkning rundt om rytterne. Nye trænere og sportsdirektører er hentet for at skabe et endnu mere slagkraftigt mandskab.

Men flere af de nye folk er tidligere blevet afskediget hos storkonkurrenten Team Sky, der ikke tolererede deres involvering i dopingsager i fortiden. Bobby Julich og Sean Yates, der før har været hos Riis, klarede ikke det engelske holds nultolerance, mens spanske Patxi Vila og newzealandske Daniel Healey også har problematiske cv’er. Men Bjarne Riis er kategorisk i sin afvisning af, at der skulle være noget angribeligt i de ansættelser.

- Det er mere interessant for jer end for mig. Jeg vil da ikke tage nogen ind, som jeg føler, jeg ikke kan stole på. Jeg har arbejdet sammen med Sean Yates og Bobby Julich før uden problemer. Jeg har sagt det 1000 gange: Det vigtigste er, at jeg kan stå inde for det, jeg laver og gør. Og hvis der er nogen, der ikke gider høre på det, kan det være ligegyldigt. Det er jeg sådan set ligeglad med. Jeg har ikke yderligere behov for at forklare mig. Jeg kører et seriøst team, så det er, hvad jeg kan forholde mig til. Færdigt arbejde, siger Bjarne Riis og kalder de nye medarbejdere for et ’drømmeteam’.

- Jeg har fået det setup, jeg altid har ønsket. Denne gang er der bare en til at betale for det, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.