Det danske cykelikon Bjarne Riis er i sorg, efter at det onsdag kom frem, at den australske cykelrytter Jonathan Cantwell er død - i en alder af blot 36 år.

For Cantwell kørte under Bjarne Riis på Team Saxo Bank i to år, og den danske cykelholdsejer har kun gode minder om bekendtskabet.

'Jeg har i dag fået beskeden om, at Jonathan Cantwell døde i går. 'Johnny' kørte for mit hold i nogle sæsoner, og jeg lærte ham at kende som både en glad person og en rigtig fighter,' skriver Bjarne i en sms til B.T.

'Det er dybt tragisk og hjerteskærende, at han i så ung en alder er gået bort. Jeg sender hans familie og venner masser af tanker og medfølelse i den her svære stund.'

Foto: BOGDAN CRISTEL
Vis mere

Det er endnu ikke offentligt kendt, hvad Jonathan Cantwell døde af. Men ifølge cykelsitet Ridemedia er der intet mistænkeligt ved dødsfaldet.

Jonathan Cantwell blev for et par år siden ramt af testikelkræft. Men han kæmpede sig ud af sygdommen og blev erklæret rask.

De seneste år har han trukket sig væk fra rampelyset - og han har holdt sig væk fra cykelsporten.

Før han startede sin professionelle karriere som rytter, arbejdede han i cykelbranchen. Blandt andet var han sælger for Teschner, og han arbejdede i cykelforretninger, inden han selv gjorde alvor af en karriere i sadlen, hvor han havde sin spidskompetence i massespurterne.

Foto: Mark Gunter
Vis mere

Den australske rytter afgik ved døden sent om aftenen den 6. november omgivet af sin familie.

»Han var en elskelig ung mand. Da jeg arbejdede med Johnny, vandt han mange løb. Han var en fantastisk cykelrytter, men han kunne også være polariserende. Jeg er knust over at høre det,« siger Henk Vogels, der er Cantwells tidligere holdmanager, til Ridemedia.

Cantwell kørte for Riis i sæsonerne 2012 og 2013, indtil han skiftede videre til Drapac Professional Cycling.

Her var han i én sæson, inden han indstillede karrieren.