Når der på søndag køres Paris-Roubaix, en af de absolut største forårsklassikere, får cykelrytterne efter alt at dømme en stor og vanskelig fjende: Mudderpøl på brostenene.

Cykelfolket bliver forkælet med forårsklassikere i disse uger. I weekenden var der Flandern Rundt, og på søndag køres det spektakulære og oftest ganske underholdende Paris-Roubaix.

Og nu er der udsigt til, at forårets næste klassiker kan blive endnu vildere.

Den 114. udgave af Paris-Roubaix går fra Compiègne til Roubaix, og ruten er på i alt 257,5 kilometer. Og 52,8 af dem skal køres på de berømte – og berygtede – brosten, der traditionelt set volder cykelrytterne problemer. Løbets vinder skal udvise udholdenhed, og så skal han have den mest robuste cykel.

Men med fem dage til løbet har flere iagttagere bemærket, hvordan brostenene flere steder ligger under vand og mudder efter en periode med dårligt vejr og en masse regn i det nordlige Frankrig.

På den officielle Twitter-profil for Paris-Roubaix er der blevet lagt et billede ud, der viser et vejstykke med brosten, der mest af alt kan karakteriseres som en pløjemark. Og billedet er tilføjet teksten »Søndag lyder spændende«:

Brostens-vejstykkerne er historisk set der, hvor underholdningen er. Cykelrytterne kan have svært ved at forcere det besværlige 'vej'-stykke, og det medfører ofte sjove og ganske spektakulære scener.

Cykelholdet Trek-Segafredo fra Luxembourg har tirsdag lagt et billede på Twitter, hvor det er tydeligt, hvilke umulige omstændigheder der venter rytterne på søndag:

Der er med andre ord lagt op til en underholdende cykel-søndag i det nordfranske, hvor der ifølge Paris-Roubaix’ hjemmeside er følgende danskere til start:

Søren Kragh Andersen (Team Giant-Alpecin), Christopher Juul-Jensen (Orica Green-edge), Magnus Cort Nielsen (Orica Green-edge), Lars Ytting Bak (Lotto Soudal), Michael Mørkøv (Team Katusha) samt Matti Breschel (Cannondale).

Der er fem dage til Paris-Roubaix, så søndagens vejrudsigt skal fortsat tages med forbehold. Som det ser ud nu på weather24.com kan man forvente let regn og delvis sol ind i mellem. Temperaturerne vil ligge omkring 12-14 grader.