Lyt til artiklen

Den colombianske cykelstjerne Nairo Quintana (Arkea-Samsic) stiller alligevel ikke op i Vuelta a España, der begynder fredag.

Det oplyser han i en kort meddelelse ifølge blandt andre Eurosport og VeloNews.

»Jeg vil informere om, at jeg ikke deltager i Vueltaen, så jeg kan forklare mig over for Den Internationale Sportsdomstol (CAS). Jeg vender tilbage i slutningen af sæsonen,« lyder det kort fra Quintana.

Onsdag kom det frem, at Nairo Quintana var blevet diskvalificeret fra årets Tour de France, da han to gange under Touren afgav en dopingtest, der viste spor af det bandlyste lægemiddel Tramadol. Det gjorde han henholdsvis 8. og 13. juli.

Han blev ellers nummer seks i årets store løb, men den placering er blevet annulleret.

Tramadol er et smertestillende lægemiddel, der ikke er præstationsfremmende. Det er dog på UCIs liste over forbudte stoffer, fordi midlet har en sløvende effekt, der kan være til fare for rytterne, da det giver en øget risiko for styrt.

Onsdag skrev han ellers i en story på sin Instagram-profil, at han var rystet over anklagerne, men at hans plan stadig var at stille op fredag.

»I dag blev jeg meget overrasket over meldingen fra UCI, at jeg skulle have brugt Tramadol. Jeg nægter at have brugt det i min karriere. Sammen med mine advokater vil vi nu gøre alt for at forberede mit forsvar,« lød det.

Nairo Quintana er ikke blevet udelukket fra cykelløb, fordi brugen af Tramadol ikke er et brud på antidopingreglerne, men han risikerer dog en karantæne, hvis han igen testes positiv under en konkurrence.

Tidligere i karrieren har den 32-årige bjergged opnået store resultater, og han har hentet 51 professionelle sejre.

Han vandt Giroen i 2014, mens han i 2016 snuppede den samlede sejr i Vueltaen.