Agurk, salt og eddike.

Det lyder ikke ligefrem som opskriften på en magisk vinderdrik.

Men for Tadej Pogacar var det lige præcis de ingredienser, der gjorde forskellen på triumf og bittert nederlag i den forgangne sæson.

Under årets Lombardiet Rundt panikkede Jonas Vingegaards Tour de France-konkurrent, og han troede, at han ville gå kold med krampe, så sejren ville slippe fra ham i det store italienske cykelløb.

Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg gik en smule i panik. Jeg troede, at jeg ville gå lidt ned, men hvis jeg havde fået krampe, ville det være umuligt at vinde,« siger Pogacar ifølge Cycling International.

Midt i sin begyndende fysiske nedtur, da Lombardiet Rundt skulle afgøres, fik han sin magiske drik fra en holdbil på det helt rigtige tidspunkt.

»Det hjælper mig rigtig meget. Elektrolytterne og saltet virker, og jeg var lidt syg, så jeg havde en løbende næse. Så mister man mere væske, og man får kramper på grund af dehydrering,« siger Pogacar, som mindes tilbage på en af de flotteste sejre, sloveneren erobrede i en fornem sæson.

Selvom han ikke formåede at cykle Jonas Vingegaard af Tour-tronen, giver Pogacar sig selv karakteren 9 ud af 10 for 2023-sæsonen.