Peter Sagan stopper som professionel landevejsrytter.

Det annoncerer han i en video på YouTube i anledning af sin fødselsdag, hvor han vil give seerne et indblik i sine fremtidsplaner.

»Momentet er kommet til, at jeg vil fortælle det til alle, fordi jeg mener, at alle fortjener at vide det. Dette er mit sidste år på landevejen som professionel,« siger 33-årige Peter Sagan, som er på kontrakt hos TotalEnergies.

Og det vil han fortsætte med, trods han stopper karrieren som professionel landevejsrytter.

Peter Sagan (th.) og Team TotalEnergies i Tivoli til holdpræsentationen forud for Tour de France 2022.
Peter Sagan (th.) og Team TotalEnergies i Tivoli til holdpræsentationen forud for Tour de France 2022. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Næste år vil jeg helt sikkert blive hos TeamTotalEnergies, men jeg vil fokusere på at kvalificere mig til mountainbikediscplinen ved OL,« fortæller han og fortsætter:

»Jeg kommer til at køre nogle mindre landevejsløb, men jeg planlægger ikke at køre World Tour-løb i forhold til at nå OL, og så ser vi derfra. Men jeg vil sige, at dette er sidste sæson, hvor I kan se mig i World Tour-løb.«

I videoen, der er optaget i Argentina, hvor Sagan i øjeblikket kører Vuelta a San Juan International, bliver det gjort klart, at beslutningen er taget for et godt stykke tid siden.

Og det er altså også en afklaret Sagan, der med smil og grin fortæller om fremtiden.

En fremtid, der byder et større fokus på mountainbike, som også er her, cykelkarrieren startede for slovakken.

Peter Sagan har vundet et hav af titler i løbet af sin cykelkarriere, heriblandt tre verdensmesterskaber, 12 etapesejre og syv grønner trøjer i Tour de France.