Den tidligere Tour de France-vinder Marco Pantani blev ikke myrdet. Det har en domstol i den italienske by Rimini fastslået.

Marco Pantani døde i 2004, og den oprindelige diagnose lød på, at den tidligere italienske cykelrytter døde af en overdosis af kokain.

Men den version er der senere nogle mennesker, der har bestridt. Marco Pantanis forældre er således overbeviste om, at sønnen blev myrdet.

I begyndelsen af 2016 blev sagen genåbnet, men tirsdag udkom så en 35 sider lang rapport, der slår fast, at teorien om drab ikke har nogen gang på jord.

»Der mangler navn på en mulig skyldig ud over de personer, som allerede kom i retten dengang for at have leveret kokain til Pantani. Desuden savnes et muligt motiv,« skriver undersøgelsesdommer Vincio Cantarini ifølge cyclingnews.com i sin konklusion.

Den italienske avis Corriere di Romagna skriver, at Cantarini når frem til, at dødsfaldet skyldtes et akut hjertestop, som blev fremkaldt af brugen af trimipramin og venlafaxin (anti-depressiver, red) og kokain.

»De sidste måneder af Pantanis liv er karakteriseret ved en voldsom og stigende brug af kokain,« skriver Cantarini.

Marco Pantani vandt Tour de France i 1998. Han blev 34 år.