Skriver man nogensinde ind i en kontrakt, at man ikke må fjerne sit overskæg?

Det spørgsmål stillede mange cykelfans formentlig sig selv, da det kom frem, at Magnus Cort har indgået et samarbejde med Gillette, der fremstiller barberprodukter.

Nyheden afslørede den danske fanfavorit fredag i et opslag på sin Instagram-profil.

»Jeg synes, det er sjovt. Det passer jo fint til mig, i og med at der er noget fokus på min ansigtsbehåring. På den måde er det et morsomt match, der giver mening,« siger Magnus Cort til B.T.

Magnus Cort fik et stort, folkeligt gennembrud ved Tour de France, hvor han kørte rundt i den prikkede bjergtrøje og vandt en etape.
Magnus Cort fik et stort, folkeligt gennembrud ved Tour de France, hvor han kørte rundt i den prikkede bjergtrøje og vandt en etape. Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

Samarbejdet mellem den 30-årige Tour-helt og virksomheden har været undervejs i et par måneder, og den kommende tid kan det ikke udelukkes, at Danmarks mest berømte overskæg kommer til at hænge rundt omkring i landet.

»Jeg har prøvet at være lidt selektiv i, hvad jeg sagde ja til. Jeg har ikke gjort så meget for at sælge mig selv, men Gillette tænkte jeg var godt. Jeg har jo også altid brugt det på benene. Jeg tror, jeg har brugt en af deres skrabere i halvdelen af mit liv,« siger han byder ud i latter.

Kontrakten er cirka på størrelse med det ene andet sponsorat, han har indgået. Men der er stadig tale om småpenge sammenlignet med cykelkontrakter, fortæller EF-Education-rytteren.

Men nu til det vigtige: Må Magnus Cort egentlig fjerne sit overskæg, hvis fanden en dag tager ved ham, og han ikke gider se på det mere?

»Der er vist ikke skrevet noget ind i kontrakten om det. Men det er jo primært skrabere, de laver, så på en måde ville det jo også være fint at skrabe det af,« fortæller han og griner.

»Men jeg tænker, at det må blive. Det er jo ved at blive et trademark, så det får jeg nok næsten ikke lov til at fjerne. Ryger det af, ryger der lidt genkendelighed. Så det er nok bedst at lade det blive.«

Da B.T. ringer ham op, mens han er i Frankrig til etapeløbet Étoile de Bessèges fortæller han, at han inden for en nær fremtid skal til Danmark til fotoshoot med den nye partner.

Men lige præcis den del af det er langt fra favoritten.

»Jeg har aldrig haft en drøm om at være kendt,« fortæller han med en let latter i stemmen.

»Så der er lidt konflikt i det.«

»Det er ikke sådan, at fotoshoots er det fedeste i verden. Det hænger mig lidt ud af halsen, men jeg tager det med. Jeg prøver at udnytte det, så længe jeg kan. Og så tænker jeg mig om, inden jeg siger ja til noget.«

Magnus Cort fik et stort folkeligt gennembrud under Tour de France sidste år, hvor han kørte i den prikkede bjergtrøje på de danske landeveje og senere vandt en etape.