Lyt til artiklen

Bjarne Riis' gamle sponsor på det danske cykelhold Team Saxo Bank Oleg Tinkov, som også er rigmanden Lars Seiers gamle kompagnon, har vendt Vladimir Putin ryggen.

Mandag frasagde han sig sit russiske statsborgerskab. Det meddeler den russiske rigmand mandag i et opslag på de sociale medier, hvor han har delt et billede af certifikatet. Et Instagram-opslag, der på mystisk vis blev slettet, men det vender vi tilbage til.

»Jeg kan og vil ikke associeres med et fascistisk land, der har indledt en krig med dets fredelige nabo, og som dagligt dræber uskyldige mennesker,« skrev Oleg Tinkov.

»Det vil være skamfuldt for mig at bevare dette pas. Jeg hader Putins Rusland, men jeg elsker alle russere, der klart er imod denne vanvittige krig,« skrev den russiske oligark videre.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Vis mere

I et nyt Instagram-opslag, som du kan se i bunden af artiklen, skriver Oleg Tinkov, at hans opslag må være slettet af den russiske regering.

»Mit opslag fra i går (mandag, red.) er på mystisk vis forsvundet. Det må være Kreml-trolls,« skriver rigmanden i opslaget.

Mediet Al-Jazeera har tidligere afsløret, at Tinkov er en af flere russiske rigmænd, der har købt sig til et cypriotisk statsborgerskab.

Hans modstand mod Ruslands invasion af Ukraine og fordømmelsen af Putin har medført, at han er blevet tvunget til at sælge sine aktier i Tinkoff Bank.

Forretningsmanden var i første omgang sponsor for Bjarne Riis' daværende Team Saxo Bank i sommeren 2012.

Efter 2013-sæsonen købte Tinkov World Tour-licensen af Riis, hvorefter den russiske oligark drev holdet videre frem til 2016. I 2016 gik holdet i opløsning.