Det prestigefyldte franske ungdomsløb Tour de l’Avenir har udviklet sig til et langt triumftog for det danske U23-landshold. På løbets første fem etaper har der været en dansker først over stregen hele fire gange.

Onsdag var det Mads Würtz Schmidt (Team ColoQuick), der på den 147 kilometer lange etape fra Annemasse til Cluses var feltets hurtigste. Han vandt foran belgiske Dries Van Gestel og nordmanden Anders Skaarseth.

Efter en urolig start kom Mads Würtz med i det afgørende ottemands-udbrud, der blev halveret inden etapen sluttede med hidsig spurt, hvor den 21-årige dansker altså var hurtigst.

Søren Kragh Andersen (Team TREFOR-Blue Water) har allerede sikret sig to etapesejre i løbet, mens Mads Pedersen (CULT ENERGY Pro Cycling) og nu Mads Würtz Schmidt hver står noteret for én sejr.

Scenen er ikke en hvilkensomhelst. Det franske etapeløb er kendt som en miniatureudgave af Tour de France for U23-landshold.

Hemmeligheden bag den danske sejrsstime skal ifølge Mads Würtz Schmidt findes i rytternes sammenhold.

»Vi supplerer hinanden sindssygt godt, og vi har det fedt sammen. Og vi har det sådan, at når den ene kan vinde, så kan den anden også. Vi motiverer hinanden,« fortæller Mads Würtz Schmidt.

Foruden de tre etapetriumfatorer består U23-landsholdet af Patrick Olesen (Leopard Development Team) og Jonas Gregaard (Team TREFOR-Blue Water).

Løbet, der slutter på søndag, føres af chilenske José Luis Rodriguez.