Mads Pedersen blev onsdag fejret på Københavns Rådhus efter sin historiske VM-titel i weekenden.

Man ved, at man har leveret nogen særligt, når både overborgmesteren i København og Danmarks statsminister møder op for at hylde én med rådhuspandekager og taler.

Og noget særligt var lige præcis, hvad den 23-årige danske cykelrytter Mads Pedersen leverede søndag, da han blev den første danske verdensmester på herresiden i landevejscykling for professionelle.

Den enestående præstation afstedkom en invitation til Københavns Rådhus, hvor overborgmester Frank Jensen (S) sammen med statsminister Mette Frederiksen (S) talte for i fejringen af Mads Pedersen.

Efter talerne og de berømte rådhuspandekager blev der også skrevet en masse autografer til de fremmødte fans, som deltog i hyldesten.

Hans landsmand Magnus Cort, som også var med i VM-løbet, spurgte tidligere på dagen på Twitter, om nogen kunne give ham et lift fra Horsens til København, så han kunne være med til at spise rådhuspandekager.

Det lykkedes i første omgang ikke, men med en del forsinkelse nåede Cort ifølge Ekstra Bladet frem til både autografskrivning og et par pandekager, som var blevet gemt til ham.

/ritzau/