En grim doping-bombe, som har ramt Jonas Vingegaards hold, tager en ny drejning.

Den offentlige anklager i Tyskland har kastet sig ind i dopingsagen mod Michel Hessmann, som i midten af august blev fanget i at have et ulovligt lægemiddel i sin urinprøve. 

Tysk politi har derfor, ifølge det hollandske medie NOS, ransaget Jumbo-Visma-talentets hjem.

Den 22-årige tyske rytter har benyttet sig af et vanddrivende lægemiddel, diuretika, som kan være med til at dække over doping og gå igennem en dopingkontrol uden at levere en positiv prøve.

Foto: David Stockman/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

"Den foreløbige efterforskning fokuserer udelukkende på den nævnte person (Michel Hessmann, red.) og ikke på andre," lyder det fra den tyske anklagemyndighed:

"Om det vil føre til en straffesag, er stadig åbent og afhænger af resultaterne af efterforskningen. Den mistænkte vil blive hørt, før der falder en endelig dom. Det er op til ham at bevise sin uskyld."

Ifølge NOS blev der ikke fundet dopingmidler hos den tyske rytter. Der blev dog konfiskeret computere, telefoner og lignende.

I Tyskland er dopingmisbrug en overtrædelse af straffeloven, og den højeste straf er tre års fængsel og en bøde. 

Michel Hessmann har kørt på World Touren for Jumbo-Visma siden sidste år. Siden sagen kom frem har han været suspenderet af Jonas Vingegaards hold.

Hessmann var med i Giro d'Italia, da Primoz Roglic hentede den samlede sejr til Jumbo-Visma. Han har også været en del af det hollandske storholds udviklingshold.