Den pensionerede Le Mans-Legende Tom Kristensen har ikke taget hvile på sine mange laurbær fra en lang og storslået karriere i motorsport.

Akkurat som det var tilfældet, da Tom Kristensen konkurrerende med fire hjul under sig, har cyklen været med som fast ledsager og et vigtigt redskab for at holde konditionen i top.

Derfor giver det i høj grad mening, at den 48-årige eks-racerkører stiller til start ved VM i cykling for amatører, hvor han skal prøve kræfter med enkeltstarten.

Næsten 2000 ryttere fra 47 lande har kvalificeret sig til den drabelige dyst i såvel landevejsløbet som kampen mod uret på dansk asfalt. Og med Hobro og Aalborg som værtsbyer, er det mere end logisk at se nordjyden og hobrogenseren Kristensen klikke i pedalerne.

Lidt medvind har Tom Kristensen forlods fået, idet arrangørerne har valgt at uddele et wild card til den kendte figur.

Næsten kvalificerede 2000 cykelryttere fra 47 forskellige lande har foreløbigt tilmeldt sig amatørverdensmesterskaberne i landevejscykling, som afholdes fra den 3-6. september i Hobro og Aalborg.

»Jeg er meget begejstret for cykling og kører selv det, jeg har mulighed for i min stadig travle kalender som »pensioneret« racerkører. Når Amatør-VM kommer til Hobro, som er min fødeby, så er jeg stolt af at få mulighed for at deltage,« fortæller en begejstret Tom Kristensen til DCUs hjemmeside.

Tom Kristensen skal tilbagelægge 19,3 kilometer i enkeltstartsdiciplinen, hvor Kristensen stiller til start i aldersklassen 45-49 år. Kristensens starttid den 3. september ventes at blive cirka kl. 12.30.