Lyt til artiklen

Det stod mellem Jonas Vingegaard og Wout van Aert.

Og på den 20. etape af årets Tour de France lignede det unægteligt, at danskeren gav sejren til sin holdkammerat til allersidst.

Og nu indrømmer Vingegaard også, at det var lige præcis, hvad han gjorde. Helt bevidst.

Det fortæller han i programmet 'Vingegaards vilde sommer' på TV 2 Play.

Jonas Vingegaard på scenen i Tivoli i København i forbindelse med fejringen af den danske Tour de France vinder, onsdag 27. juli 2022.
Jonas Vingegaard på scenen i Tivoli i København i forbindelse med fejringen af den danske Tour de France vinder, onsdag 27. juli 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg tænkte jo bare, at nu har jeg ligesom vundet den gule trøje, og jeg behøver ikke at være grådig. Så jeg syntes, at det var fint på den måde at give ham sejren. Jeg kan virkelig godt lide ham, og jeg syntes, at han fortjente det,« fortæller Jonas Vingegaard i programmet.

Den julidag havde Jonas Vingegaard meddelt, at han ville have besked, hvis sejren lå til en af dem. Det gjorde den som bekendt, og derfor satte han med vilje farten ned og lod Wout van Aert tage etapen.

De fleste husker da også nok, hvordan den lykkelige belgier gav Vingegaard et ordentligt klap på skulderen, og efter etapen lød det da også fra van Aert, at han fik sejren. Han hyldede danskeren og kaldte ham 'en stor mester'.

Men Jonas Vingegaard havde dengang ikke helt samme forklaring.

»Han vandt med 19 sekunder. Selvfølgelig kørte jeg ikke så hurtigt de sidste 200 meter, men selvom jeg havde kørt fuldt ud til mål, havde jeg ikke vundet alligevel. Wout var den bedste i dag, og jeg er glad for, at han vandt,« lød det dengang fra danskeren, der altså nu erkender, at han alligevel havde en finger med i spillet.