Vincenzo Nibali er en stor undskyldning efter, at han søndag blev smidt hjem fra Vuelta España.

Den tidligere Tour-vinder Vincenzo Nibali kunne mandag vågne op til en ny virkelighed. Ikke noget tre ugers etapeløb forude, men masser af negative overskrifter efter at Astana-kaptajnen blev taget på fersk gerning i at lade sig trække op til favoritgruppen med voldsom hjælp fra en holdbil.

»Jeg vil gerne undskylde for det skete. Især overfor de mennesker, der enten er vrede på mig eller som skammer sig over mig,« skriver den 30-årige sicilianer på sin Facebook-side.

Alligevel forsøger Nibali at forklare og delvist retfærdiggøre sin handling. Med henvisning til at det er ret normalt i et cykelløb.

»Hvad der skete i Vueltaen, sker i alle cykelløb, men det gør ikke min handling mere rigtig. Jeg skulle straffes, og juryen tog den rigtige beslutning,« fastslår Nibali.

»Der er masser af den slags episoder. Især efter et styrt. Jeg troede, jeg ville få en bøde og en tidsstraf og ville endda have accepteret ti minutter. Når det er sagt, er jeg hverken den første eller sidste til at have forbrudt mig mod de her regler,« påpeger Vincenzo Nibali.

Nibali blev sammen med snesevis af ryttere fanget i et massestyrt, da der manglede 20 kilometer af første etape. Efter en pinefuld venten på sin reservecykel, satte Nibali jagten ind på favoritnavne som team-kollega Fabio Aru, Chris Froome, Alejandro Valverde og Nairo Quintana og nåede at få kontakt igen.

Først efter den hårdt kørte etape kom billederne af Nibalis »kreative« opkørsel frem i lyset og søndag tog løbsjuryen den svære beslutning at smide det italienske stjernenavn ud af løbet. Også sportsdirektør Alexander Shefer måtte forlade det spanske etapeløb på grund af sin andel i affæren.