Seksdagesløbs-arrangør Michael Sandstød må droppe drømmen om at lokke Bradley Wiggins til start i Ballerup. Den tidligere Tour-vinder meddeler, at han endegyldigt stoppet karrieren på to hjul.

Den 36-årige rytter vandt Tour de France i 2012, og efterfølgende vandt han også OL-guld ved enkeltstarten på hjemmebane i London. Udover en lang række VM-medaljer på banen, har han desuden vundet i alt otte olympiske medaljer, heraf fem af guld, senest i Rio i år, hvor han var en del af det suveræne britiske 4000 meter-hold.

Derudover har Wiggins stadig timeverdensrekorden med 54,526 kilometer.

»Det der bliver med mig er støtten og kærligheden fra folket gennem tykt og tyndt, altsammen som resultatet af at have tjent sine penge på at køre på løbehjul. 2012 var vildt sjovt og brød mine grænser. Cykling har givet mig alting, og jeg kunne ikke have gjort det uden støtten fra min dejlige kone Cath og vores fantastiske børn.«

Wiggins' eftermæle bliver dog sværtet af de beskyldninger, der er blevet rettet mod ham i løbet af efteråret. Han fik lækket sine dispensationer fra doping-lovgivningen, som fordi stjernerytteren angiveligt lider af astma, gav ham lov til at indtage et potent præparat, triamcinolone, som står på dopinglisten.

Wiggins har desuden tidligere i sin selvbiografi hævdet, at han aldrig har brugt sprøjter i løbet af karrieren. Den udtalelse har han siden måttet modificere.

I et stort interview med The Guardian har den snart pensionerede tidligere Tour-vinder forsøgt at forklare sig. Han er blevet spurgt, om han kan forstå, hvis der er nogen, som synes, at hans indsprøjtninger var 'uetiske'.

»Hvis man kendte til hele konteksten og vedkommende rytters historie, så kunne jeg på papiret måske forstå det, især på grund af den måde, som der blevet skrevet om det. Noget af det har været sensationelt, noget af det har været meget personligt. Og med den måde, som cykling er i dag, så ja. På grund af fortiden skal der ikke så meget til i cykling, så jeg kan godt forstå det,« sagde Wiggins i interviewet.

Andre læser også